Készült: 2020.01.26.15:41:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

309. ülésnap (2013.10.08.), 158. felszólalás
Felszólaló Dr. Simon Miklós (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SIMON MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Gúr Képviselőtársam és Szél Bernadett! Szeretném megkérdezni önöktől, különösen öntől, Szél Bernadett, hogy hány olyan programban tetszett részt venni, amikor munkahelyeket teremtettek vagy munkahelyeket hoztak létre.

Én a nyírbátori választókerület példáját tudom önnek mondani, Gúr képviselőtársam. 2002-ben a munkanélküliek száma 3800 volt, és a rendszerváltás óta ez volt a legalacsonyabb szám, még egyszer mondom, 2002-ben. 2010-re ez a szám a nyírbátori választókerületben 6 ezerre emelkedett. Ez az önök műve abban a választókerületben, amelyben Veres János pénzügyminiszter volt az országgyűlési képviselő egyéniben akkor. Azóta a közmunkaprogrammal tudtuk ezt a heves növekedést megállítani, és az elmúlt három esztendőben 1200 új munkahely jött létre abban a nagyon hátrányos választókerületben. (Varju László: Egymillió, amit megígértetek!) Tehát mi közelről szemléljük ezeket a dolgokat, sőt mi több, segítjük a vállalkozókat, az önkormányzatokat abban, hogy munkahelyeket hozzanak létre.

Tehát azt a hangnemet, tisztelt képviselő asszony, amit ön megenged ilyen tekintetben, visszautasítom. A kormány jóvoltából 2 milliárd forint támogatással - éppen a múlt hetekben történt a bejelentés - újabb 500 munkahely teremtésére nyílik lehetőség Nyírbátor térségében.
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai