Készült: 2020.08.12.00:45:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap (2017.10.09.), 50. felszólalás
Felszólaló Pánczél Károly (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Örvendetes, ahogy az elmúlt években a kormány stratégiai partnereinek a száma növekszik, így az én választókerületem is érintett volt, hiszen elsők között volt a Coca-Cola Hungary, később a Schwarzmüller Kft., és két héttel ezelőtt a magyar kormány stratégiai partnerségi megállapodást kötött a német SAP szoftverfejlesztő óriás magyarországi leányvállalatával, a SAP Hungary Kft.-vel. A SAP a világ legnagyobb üzleti szoftver- és felhőinformatikai cége, amely 2010 óta összesen mintegy 14 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. Az itteni leányvállalatának tavalyi árbevétele meghaladta a 28 milliárd forintot, már most is több mint ezer alkalmazottat foglalkoztat, amit a következő három évben további 300-400 fővel kíván bővíteni.

 

 

 (12.30)

 

A magyar kormány jelentős adókedvezménnyel támogatja a kutatás-fejlesztési beruházásokat és a magas hozzáadott értéket képviselő munkahelyek létrejöttét. Ezt szolgálja többek között a nagy sebességű országos internethálózat kiépítése és az úgynevezett ötödik generációs megoldások támogatása is.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ma már a kormány kritikusai is kénytelenek elismerni, hogy a beruházások látványosan bővülnek, a reálkeresetek rendkívüli ütemben nőnek, a munkanélküliség gyakorlatilag megszűnt, a GDP-növekedés mértéke rendre minden előrejelzést meghalad. De ezek a kritikusok mindig hozzáteszik, hogy ez csak átmeneti állapot; minden évben hozzáteszik, és bár eddig még soha nem lett igazuk, ez láthatóan a legkevésbé sem zavarja őket.

Vajon az SAP beruházásai nem éppen azt bizonyítják‑e, hogy a világ egyik leginnovatívabb vállalata, amelynek tevékenysége a magasan képzett, nagy termelékenységű munkaerőre épül, bízik a magyar gazdaságban és a magyar kormányban? Tisztelettel várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai