Készült: 2020.09.23.19:07:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

88. ülésnap (1999.09.28.), 283-285. felszólalás
Felszólaló Tóth Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:04


Felszólalások:  Előző  283 - 285  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Nem egy malomban őrölünk! Azzal én is egyetértek, hogy a szociális ellátásokat kössük jövedelemhatárhoz, de ez a törvény másról szól. Ez kimondja, hogy akinek őstermelői igazolvány van a birtokában, és abba bevételt jegyeznek be, az kereső tevékenységnek minősül. Ez nem jövedelem, államtitkár úr! Tessék elképzelni, mondok egy példát: egy család, ahol két kiskorú gyerek van, és becsületesen kiváltották az őstermelői igazolványt, 9400 forintos családi pótlékból és 6140 forintos gyermekvédelmi támogatásból élnek, s az őstermelői igazolványukban 30 kilogramm burgonya és egy darab sertés eladási ára szerepel. Lehet, hogy ezzel túllépik a minimális jövedelmet, ami biztosítja nekik a jövedelempótló támogatáshoz szükséges ellátást. Tehát más a bevétel és más a jövedelem - ezt nem lehet az őstermelői igazolványból megállapítani!

Elvártam volna a minisztériumtól, hogy pontosítja ezt a törvényi pontot... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)

ELNÖK: Köszönöm szépen. (Tóth Sándor: ...és benyújt egy tervezetet, ezért...) Képviselő Úr! (Tóth Sándor: ...mi fogjuk ezt benyújtani.) Az egyperces viszontválasz egy perc, kérem hogy ezt vegye figyelembe!

TÓTH SÁNDOR (MSZP): A választ természetesen nem tudom elfogadni. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  283 - 285  Következő    Ülésnap adatai