Készült: 2021.06.14.04:18:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

182. ülésnap (2016.11.07.), 301. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács László György (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Bizottság kisebbségi véleményének ismertetése
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  301  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY, a Törvényalkotási bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottságban az e törvény tárgyalása során megfogalmazódott kisebbségi vélemény lényegében arra vonatkozott, ami pont az előttem felszólaló Galambos Dénes legutolsó mondatával végződött, és azzal szögesen ellentétes, azaz maga a törvény pont hogy nem a dohányzásról való leszoktatásban, a dohányzás elleni küzdelemben egy eszköz, hanem egy gazdasági befolyásoló gazdaságpolitikai eszköznek tűnik.

Sokkal inkább arról van szó, ami egy tavaly őszi törvényhozással indult meg, mely szerint nemhogy a fogyasztók védelme, hanem maguk a fogyasztók a legnagyobb áldozatai ennek a törvényjavaslatnak is. Szóba került, hogy egy ténytagadó struccpolitikát folytat az EMMI, aki, most már, érezve a téma problematikáját, a Miniszterelnökségre testálta ezt a remek feladatot, hogy az egyébként semmilyen egészségügyi témával vagy összefüggéssel nem rendelkező jogszabályt képviselje és teljesen gazdasági vonalon vigye.

Szóba került az is, hogy mi a véleménye államtitkár úrnak arról az egyébként Szávay István által átadott, a Royal College of Physicians 200 oldalas tanulmányáról, amely tényekkel támasztja alá, kutatással támasztja alá azt az álláspontot, amely szöges ellentétben áll az önökével, illetve mi a véleménye arról az Eurobarometer-felmérésről, ami például alátámasztja az előző felméréssel együtt, hogy lényegében ezek az eszközök, az elektronikus cigaretta pontosan a leszokásban segíti az embereket.

Végső soron azt lehetne mondani, abban megállapodhatunk, hogy egy kicsit a minisztérium álláspontja hasonlít arra, ami a mai világban elég gyakori a bulvármédiában, és ezt javaslom önöknek is, hogy keressenek, nyilvánvaló, ha a tudományos cikkeket nem osztják vagy a mi véleményünket ebben nem osztják, keressenek egy jobbfajta ripostos áltudományos cikket, osztassák meg Schobert Norberttal, és aztán talán az egész közvélemény el fogja fogadni, hogy önöknek van igaza. A tények ezzel szöges ellentétben állnak. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  301  Következő    Ülésnap adatai