Készült: 2019.10.20.19:51:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

57. ülésnap (2010.12.06.), 341. felszólalás
Felszólaló Dankó Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DANKÓ BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Igazából én azt gondolom, hogy ennek az ügynek a kapcsán pró és kontra már gyakorlatilag minden érv elhangzott a mostani vita során, amit érdemes volt megemlíteni.

Ami miatt én szót kértem, és szeretnék néhány gondolatot elmondani önöknek, az az, hogy ellenzéki oldalról gyakorlatilag a hozzászólások mindegyike azt feltételezi, hogy a jelenleg megválasztott polgármesterek alkalmatlanok a pozíciójuk ellátására, és gyakorlatilag leértékelik ezt a pozíciót, és leértékelik azokat a választópolgárokat, akik megválasztják a polgármestereket. Én azt gondolom, hogy ezekben a székekben felelősen gondolkodó emberek vannak, és el tudják dönteni, hogy kik azok a kollégák, akikkel érdemes együtt dolgozni, és kik azok, akikkel nem.

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én voltam köztisztviselő is, és polgármester is lehettem hosszú éveken keresztül. Sőt, Káli Sándor képviselő úrnak szeretném mondani, hogy én is megéltem hasonló szituációt, ellenem is elindult egy kollégám, egy köztisztviselő MSZP-s színekben, és szeretném elmondani, hogy utána még hosszú ideig dolgozott a polgármesteri hivatalban nálunk. Nem rúgtam ki azért, mert ő ezt megtette, ő magától távozott jóval később, évekkel később a hivatalból.

Én azt gondolom, hogy nem szabad leértékelni a polgármestereket. Fogadjuk el, hogy megfelelő emberek ülnek ezekben a pozíciókban, és el tudják dönteni, hogy kik azok a kollégák, akikkel érdemes együtt dolgozni. Ez a változtatás csak lehetőséget ad arra (Az elnök a hozzászólási idő leteltét csengetéssel jelzi.), hogy a valóban nem oda illő emberek kikerülhessenek a rendszerből.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai