Készült: 2020.10.01.03:50:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2001.10.19.), 229. felszólalás
Felszólaló Szűcs Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  229  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZÜCS LAJOS (Fidesz): Elnök úr, köszönöm szépen. Azt szeretném először mondani képviselőtársamnak, hogy a Házszabály szerint nekem nem kellett megvédenem, sőt megindokolnom a bizottsági ülésen azt a módosító javaslatot. Ezt csak azért mondom, és nem a megszólalás mostani módja az, hogy ezt szeretnénk most tenni. Azt azonban szeretném, ha egy picit pontosítanánk, és jó lenne, ha nem feledékenységből mondana a képviselőtársam olyat, hogy állampárt. Ha azt teszi, akkor jó 12-15 évet elkéstünk az időben.

A tényleges kérdésekre, amit mondott viszont a képviselő asszony, szeretném elmondani, hogy bizony én is tagja voltam egy olyan csapatnak, amely egy ilyen magánnyugdíjpénztárat létrehozott. Az akkori szabályok szerint ez nagyon helyes volt. Azonban ez a pénztár már azóta megszűnt, és azt gondolom, hogy nagyon sok minden változott meg, amit az öngondoskodás terén mondtunk, illetve gondoltunk. Nagyon fontos pontosan az, hogy a 40 év feletti emberek ki tudják számolni... - akkor is lehetőségük volt, és akkor is sokszor elhangzott, hogy a 40 év fölöttieknek nem biztos, hogy előnyös lesz ez a rendszer, most pedig egyértelműen a bizottság előtt lévő számítások azt igazolták, hogy jó 6-7 százalékkal kevesebb ellátásban részesülnek azok, akik a magánnyugdíjpénztárat is választották.

(15.30)

 

Úgyhogy az a vád, hogy mi úgy próbálunk itt módosítani, hogy több nyugdíjpénztárat, illetve embereket tönkre szeretnénk tenni, nem igaz. Azt szeretnénk, ha az állami nyugdíjrendszer megerősödne, és valóban az a bizalom, aminek a hiányát ön mondta, helyreállhatna, és a pénztárba belépők bízhatnának benne.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  229  Következő    Ülésnap adatai