Készült: 2020.09.18.10:57:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2001.10.19.), 225. felszólalás
Felszólaló Szűcs Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  225  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZŰCS LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen. Először is hadd köszönjem meg Keller úrnak, ígérgetni azért nem kellene, mert abból már elég régóta tudjuk, hogy nem születik semmi. (Keller László: Igen, ezt tudjuk '98...)

A visszavonásról pedig megint csak azt szeretném önökkel közölni, hogy pontosan nem a magánnyugdíjpénztárak tönkretétele miatt nyújtotta be a kormány, hanem amiatt, hogy a most létező és működő magánnyugdíjpénztárak működését egy kicsit tegye átláthatóbbá, tegye azok számára, akik nem óhajtanak belépni a magánnyugdíjpénztárba, a kötelezőséget választhatósággá. És innentől kezdve ha nagyobb súlyt kapnak azok a lehetőségek, amit a törvénymódosítással kezdeményeztünk, hogy a visszaéléseket - több pénztár esetében akár nevesíthető visszaéléseket - is vissza lehessen szorítani, akkor azt gondolom, hogy a törvénymódosítás eléri a célját.

A másik pedig: mindettől függetlenül, képviselőtársaim, ebben az országban a nyugdíjaknak a 75 százalékát fogja az Országos Nyugdíj-biztosítási Pénztár kifizetni. Éppen ezért azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy ezt a pénztárt megerősítsük, és ennek egy fontos része ez a törvénymódosító javaslat. Úgyhogy én azt kérem a tisztelt ellenzéki képviselőtársaimtól, hogy ne vessék el ezt a javaslatot, sőt támogassák, hiszen több számítást is benyújtott a kormány, ami azt mutatja (Közbeszólás az MSZP soraiból: Hol?) - a bizottsági ülésen bemutatták -, hogy jó néhány éven belül nagyon nehézzé válhat azoknak az embereknek a nyugdíjfizetés, úgyhogy kérem, támogassák.

Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  225  Következő    Ülésnap adatai