Készült: 2020.07.14.14:31:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

92. ülésnap (2011.05.17.), 354-356. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  354 - 356  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Ha már így egymás anyagait olvasgatjuk, akkor szeretném megnyugtatni Schiffer frakcióvezető urat, hogy az Új Széchenyi-terv 7 prioritása közül az első 3 legnagyobb támogatásban részesülő pont az LMP kampányában, kormányprogramjában... - vagy mi az? -, választási programjában - csak kitaláltam! -, választási programjában is szereplő zöldgazdaság beindítása, pontosan épületszigetelésekkel, megújuló energiaforrásokkal, az első háromban benne van, nézze meg a Széchenyi-terv 7 prioritása közül az első hármat, igen csinos kis összeggel.

Ami a hozzáállást illeti az Alkotmánybíróság döntéseihez. Ne feledjük el, volt egyfajta szocialista hozzáállás, és van egyfajta Fidesz-KDNP-s hozzáállás. (Dr. Schiffer András: Egyik rosszabb, mint a másik.) Az ön szemszögéből. Ne feledjük el, hogy a szocialisták, miután megsemmisítette, mondjuk, az Alkotmánybíróság egy javaslatukat, szövegszerűen ugyanazt beterjesztették. Ha Sólyom László visszaküldte a parlamentnek, még aznap beterjesztették szövegszerűen ugyanazt, és elfogadták. Ehhez képest a Fidesz-KDNP akár Sólyom László által visszaküldött törvényjavaslatot...

ELNÖK: Elnézést, államtitkár úr, hogy egy másodpercre belebeszélek. (A szocialista képviselőkhöz:) Legyenek olyan kedvesek, legalább a viccet ne itt meséljék!

Folytassa, államtitkár úr!

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tehát akár a köztársasági elnök úr által visszaküldött törvényjavaslatokról volt szó, akár az Alkotmánybíróság által megsemmisítettekről, módosított változatban fogadta el újra a parlament. Míg az MSZP idején akár a gyűlöletbeszédről szóló törvényt ugyanolyan formában, a közigazgatási hivatalokról szóló törvényt ugyanolyan formában, a Ptk.-ról szólót ugyanolyan formában, egyetlen betűt nem változtatva fogadták el, míg mi igyekeztünk a köztársasági elnök úrnak vagy az Alkotmánybíróságnak az aggályait beleépítve, módosítva elfogadni; amivel egyet tudtunk érteni, módosítottuk, amivel nem, nyilván nem módosítottuk. Úgy gondolom, azért messze más a két párt hozzáállása, és messze sokkal inkább igyekezett befogadni a javaslatokat a Fidesz-KDNP-kormány.

Amikor pedig az MSZP arroganciáról beszél és az ígéretek be nem tartásáról, akkor azt hiszem, ha már itt olvasmányokat ajánlottunk egymásnak, a legrövidebb, ha nem is szépirodalmi olvasmány, az "ami az ötéves adócsökkentési programból megvalósult" - nos, ez egy másodperc töredéke alatt is kiolvasható olvasmány.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  354 - 356  Következő    Ülésnap adatai