Készült: 2020.07.12.19:09:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

92. ülésnap (2011.05.17.), 308. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Figyeltem a magyarázatát, képviselő úr, és félig-meddig még helyt is állhatna, de azért ez egy sántikáló érvelés szerintem, mert ön azt mondta, hogy a csalás révén, bűnszervezetek révén kieszközölt különböző szociális juttatások ellen kívánt fellépni a Jobbik a programjában.

Az a mondatrész még értelmezhető is így, amelyik azt írja, hogy az alaptalan rokkantsági ellátásokat felülvizsgálják. De a korengedményes ellátások nem csalás révén jönnek létre, nem azzal jön létre, hogy valaki odavisz egy személyi igazolványt, amivel azt bizonyítja, hogy ő húsz évvel idősebb és így szerzi meg ezt a jogosultságot, hanem erről törvény van. Márpedig ha törvény van róla, akkor nem egy szervezett bűnbanda állít ki orvosok segítségével olyan igazolásokat, amivel valaki magát rokkantnak minősítteti, leszázalékoltatja, és így valamilyen szociális vagy nyugellátásnak álcázott szociális ellátásban részesül, hanem itt egyértelműen törvények alapján járó juttatásokról van szó. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás a pulpituson ülő Lenhardt Balázs jegyzőhöz megy.) Ne meneküljön, képviselő úr! Oda is mondom önnek.

Tehát az egyik részére még elfogadható lenne az, amit mond, de a másik részére, a törvény alapján járó és önök által itt indokolatlannak nevezett nyugellátások tekintetében viszont nem állja meg a helyét az a magyarázat, amit ön mondott. Ott mindenképpen csak a törvény alapján járóról beszélhet a Jobbik programja, márpedig most pont ezeknek a törvényeknek a módosításáról van szó itt a parlamentben.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai