Készült: 2020.07.06.02:35:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

92. ülésnap (2011.05.17.), 304. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  304  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ön ezzel a felszólalásával körülbelül 14 hónapot elkésett. Tehát annak lett volna helye a választási kampányban, hogy felhívja a választók figyelmét arra, hogy ha ön így gondolja - bár mi nem így gondoljuk, de ha ön így gondolja -, hogy a Fidesz-KDNP programjában, ami később egy az egyben a kormányprogram is lett, bizonyos részek hiányosak vagy bizonyos részekben színt kell vallania a Fidesz-KDNP-nek, ezt ott akkor, 14 hónapja, 15 hónapja, 16 hónapja el kellett volna hogy mondja (Dr. Lamperth Mónika: Ezt már elmondta százszor!), fel kellett volna hívnia rá a választók figyelmet.

Valószínű, hogy ön meg is tette, hiszen valószínűleg akkor elolvasta más pártok programjait, megtette, felhívta erre a választók figyelmét. Ők ezt ismerve vagy nem ismerve, de ennek ellenére mégiscsak úgy döntöttek, hogy a Fidesz-KDNP-nek kétharmados választási többséget adtak. (Dr. Lamperth Mónika: Már nagyon bánják!) És az önök programjában, ha már így provokált, hogy azt is olvassam fel, és van helye itt az LMP programjának, hiszen önök is itt vannak egy szép frakcióval, nos, tehát abban nem pusztán az szerepelt, hogy felül kell vizsgálni vagy át kell nézni, hanem csökkentésről volt szó az LMP programjában, annak a 101. oldalán, a bizonyos ágazatokhoz, foglalkoztatásokhoz kötődő, automatikusan járó korai nyugdíjba vonulás lehetőségét csökkenteni kell. Nem felülvizsgálni, az LMP ezt csökkenteni akarta. (Dr. Schiffer András: A lehetőséget!)

Én azzal szeretném önöket szembesíteni, bármennyire is mondhatják, hogy mi van és mi nincs a Fidesz-KDNP választási programjában, hogy mindnyájan leírták, mind a három ellenzéki párt, hogy ezt vagy felülvizsgálja, vagy csökkenti, vagy a visszavezetésre külön programot ír elő, most pedig pont ennek az ellenkezőjét mondják el itt, a Ház falai között, 14 hónappal ezután.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  304  Következő    Ülésnap adatai