Készült: 2020.07.08.06:41:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

92. ülésnap (2011.05.17.), 300. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  300  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Visszatérnék az alkotmánymódosítás témaköréhez. Tehát csak szeretném visszautasítani egyértelműen azt, amit a képviselő úr mondott. Itt semmifajta hivatással, hivatásrenddel kapcsolatban a kormány semmifajta olyan érzelemmel nem viseltetik, mint amit a képviselő úr mondott. Ha ez így lenne, akkor ellenkező esetben az MSZP-nek is hasonló érzelmekről kéne tanúbizonyságot tenni, hiszen ne felejtsük el, hogy az ő választási programjuk is azt írja, hogy százezrek menekültek a nyugdíjba, sokan azóta is a feketepiac, az alkalmi munka és a munkanélküliség körforgásában élnek. A magyar gazdaság legnehezebb feladata az ő visszavezetésük a munka világába.

Mindezekről a korengedményes nyugdíjba menekülőkről ír az MSZP programja is a 10. oldalán, és külön programot akartak indítani - írják egy mondattal később - ennek a korosztálynak a foglalkoztatására, és átgondolják az idősebb kori munkavégzés lehetőségeit. Önök is hasonló gondolatokat írtak be, mint a Jobbik vagy az LMP a választási programjukba, mégsem vádolhatunk szerintem itt senkit azzal kapcsolatban (Moraj.), senkit sem vádolhatunk itt azzal kapcsolatban, hogy bármilyen hivatásrendű rendőrökkel szemben bármiféle bosszúhadjáratot vagy egyebet tett volna.

Vannak rendőri vezetők, akikkel szemben fel kell lépni. A debreceni vagy a nyíregyházi ügyészségen folynak is ilyen ügyek, de nyilvánvalóan az egész rendőri hivatást megerősíteni szeretnénk, és a tekintélyét növelni a magyar rendőröknek. Bízunk benne, hogy a jövedelmüket is sikerül megemelni. 1800 rendőr már letette az új rendőri esküt, 1500 még idén le fogja tenni, úgyhogy minden lépésünk ennek a hivatásnak a megerősítését szolgálja.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  300  Következő    Ülésnap adatai