Készült: 2020.07.09.11:16:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

92. ülésnap (2011.05.17.), 240. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselők! Tisztelt Ház! Ha átverésről van szó, szerintem akkor veri át a Jobbik a választóit, ha leírja a választási programjának a 34. oldalán, hogy az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgálja, majd az erre vonatkozó törvényjavaslatot nem támogatja. Úgy gondolom, hogy ez az átverés.

Ön pedig jól láthatta, hogy mindazokat az adatvédelmi és informatikai törvénymódosításokat már elfogadtuk a parlamentben az elmúlt hónapokban, amelyek azt biztosítják, hogy az egyéni számlás rendszer kialakítására a Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság megtehesse a lépéseket. Ennek az ilyesfajta jogszabályi környezetét garantáltuk már az előző hónapban. Ha ezeket figyeli, képviselő úr, bízom benne, hogy azokat is megszavazta, ugyanúgy, mint a magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatos egyéb előterjesztéseket, amelyeket most ellenzett itt a parlamenti patkóban, akkor látni fogja, hogy ez a rendszer is a négyéves ciklus során ki fog alakulni, és bízom benne, hogy mind a jobbikos, mind az MSZP-s, LMP-s, fideszes és KDNP-s, valamint pártokra nem szavazó állampolgárok számára is egy biztos és kiszámítható jövőt jelent.

Ennek a fedezetét, hogy a nyugdíjak kifizethetőek legyenek, az egyik fedezetét pontosan az ilyen típusú intézkedések jelentik, mint ami most is a Ház asztalán fekszik, hogy a munkaképes korú, egészséges, tettre kész és munkavégzésre alkalmas emberek 40-50 évesen ne otthon legyenek, hanem ugyanezért a pénzért, ami nem 60 ezer forint, hanem 179 ezer forint az átlag azoknál a nyugdíjaknál, amelyekről most beszélünk, azok ezért valamilyen közrendvédelmi vagy egyéb feladatot lássanak el az állam kötelékében, vagy ha a piacon is el tudnak helyezkedni akár, akkor ott is. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai