Készült: 2021.03.02.05:55:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 218. felszólalás
Felszólaló Dr. Staudt Gábor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  218  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Sok vitát folytattunk az Igazságügyi bizottságban az isztambuli egyezményről, és való igaz, hogy először a Fidesz álláspontja a tartózkodás volt, aztán inkább a nem irányába mentek el.Ennek jómagam sem tudom az okát, főleg azért, mert először, amikor még nem volt ilyen erőteljes az elutasítás, Répássy Róbert szájából elhangzott  és nagyon helyesen hangzott el , hogy a fogalommeghatározásokkal, amit a ratifikációhoz lehet fűzni, biztosítható, hogy a magyar Alaptörvénynek megfelelő legyen ez az egyezmény.

Megvallom őszintén, hogy a sajtóban szélsőséges véleményeket olvashatnak mindkét tábor részéről. Tehát szélsőségesen egymásnak ellentmondó véleményeket, amelyeknek ha az ember utánanéz és megmarad a józanság talaján, akkor azt lehetett látni, hogy ezek a vélemények mind a két irányban elrugaszkodtak a valóságtól, és elrugaszkodtak attól, amiről ez az egyezmény szól.

Ez az egyezmény egyébként nemcsak a nőket és a lánygyermekeket, hanem a férfiakat, fiúkat, kisfiúkat ugyanúgy védi. Nyilvánvalóan az, hogy a nőket és a kislányokat erőteljesebben a védelem középpontjába helyezi, ez nem meglepő, lévén, hogy nagyobb számban elszenvedői a hasonló cselekményeknek. Tehát önmagában, hogy a hangsúly ezen van, az nem is meglepő. Természetesen ettől függetlenül, ha férfiáldozatok vannak vagy kisfiúáldozatok vannak, azokra ugyanúgy kiterjed.

Úgyhogy a tárgysorozatba vételt mindenképpen támogatni tudjuk, de azt fontosnak tartom elmondani, hogy a fogalommeghatározásnál mindenképpen a Magyar Országgyűlésnek dolga van még a javaslattal, de azt hiszem, hogy ezt a munkát a kormány és az Országgyűlés el tudja végezni, és valóban olyan módon sikerül majd ratifikálni, ami a magyar jogrendszert előremozdítja. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  218  Következő    Ülésnap adatai