Készült: 2020.04.02.01:15:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

243. ülésnap, 100. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:16

Felszólalások:  <<  100  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. UJHELYI ISTVÁN, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Én magam is köszönöm, hogy most már harmadik ízben tudunk beszélni erről a kérdésről, hiszen a magyar kormányzat egy nagyon fontos törekvése volt az elmúlt években ennek a bizonyos Design-központnak a létrehozatala.

Miután én korábban nem dolgoztam a Miniszterelnöki Hivatalban, ezért önnek köszönhető, hogy most már hétről hétre egyre többet tudok ennek a programnak nemcsak a célkitűzéseiről, hanem most már a legrészletesebb építéstechnológiai problémáiról is, illetve vitáiról is. Szeretném önt megnyugtatni a válaszom legelején, hogy amit néhány héttel ezelőtt önnek jeleztem, a kollégáinkra, a Miniszterelnöki Hivatal apparátusára rákérdezve természetesen zajlik a folyamat, nem csupán annyi történik, hogy ön kérdez, én meg válaszolok az Országgyűlés épületében, hanem eközben a kollégák dolgoznak. De hogy egészen pontos tájékoztatást adjak önnek, ezért most részletekbe menően kértem a kollégáimat arra, hogy nézzenek utána, hogy a projekt megvalósításához szükséges közbeszerzési eljárások tekintetében mi a jelenlegi helyzet.

Az 1. pont az oszlopkő-restaurálás. A közbeszerzési eljárás harmadik alkalommal is eredménytelen lett, így az új eljárás rendkívüli sürgősséggel kerül lefolytatásra - intézik a kollégák.

A kert: a közbeszerzéshez szükséges tervek, valamint a műszaki tartalom elkészült a felhíváshoz. Ezen a héten kerül a Közbeszerzési Igazgatósághoz benyújtásra ahhoz, hogy a megjelenés elinduljon.

A harmadik a generálkivitelezés és homlokzattisztítás. A végleges használatbavételi engedélyhez szükséges kivitelezési munkákra megkötöttük a kivitelezői szerződést, amely tételes felsorolással tartalmazza a végleges használatbavételi engedélyhez szükséges feladatokat, amelyeket az ideiglenes használatbavételi engedélyben leírt munkák alapján állítottunk össze. Sajnálatos módon az épületek külső burkolatán rongálási károk keletkeztek, amely ügyben az ismeretlen tettes ellen a feljelentést megtettük.

Két esetben rongálási kár miatt ismert elkövető ellen történt meg a feljelentés. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) A helyreállítás iránt a generálkivitelezés keretén belül intézkedtünk. Éppen ezért majd az egy percben még az utolsó két mondatomat befejezem. Remélem, hogy a képviselő urat megnyugtattam az elmúlt két percben.

Felszólalások:  <<  100  >>    Ülésnap adatai