Készült: 2021.05.06.23:30:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

69. ülésnap (2007.05.09.), 50. felszólalás
Felszólaló Pettkó András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Gusztos Péter! Én nagyon figyeltem a képviselő úr vezérszónoklatára, mint ahogy remélem, a képviselő úr is figyelte az én vezérszónoklatomat, ahol tételesen mentem végig a jelentésen, és elmondtam azt, hogy a Magyar Demokrata Fórum mivel ért egyet és mivel nem, mik az észrevételeink. Mint ahogy én figyeltem Balog Zoltán vezérszónoklatára. Balog Zoltán azt mondta, hogy el tudják fogadni ezt a jelentést, abban az esetben, ha az általuk beadott módosítási javaslat elfogadása kerül. Természetesen még nem tartunk a részletes vitánál, majd a részletes vitában ki fog derülni, és el fogjuk olvasni, hogy pontosan mit tartalmaz ez a módosítási javaslat. És elképzelhető, hogy ehhez még lesz kapcsolódó módosító javaslat. De a Ház azért van, hogy megbeszéljük ezeket az ügyeket.

Viszont azt kikérem magamnak, tisztelt képviselő úr, hogy ön azt mondta, hogy a maradi ellenzék és a reform kormánypártok. Én nem tartom magamat maradi ellenzéknek! Nagyon kérem a képviselő urat, hogy ne használja ezt a megközelítést (Gusztos Péter: Tényleg jól figyelt!), mert a Magyar Demokrata Fórum már számtalanszor elmondta, hogy nem a pártok egymás melletti elbeszélésére, hanem párbeszédre van szükség, nemcsak itt a tisztelt Ház falai között, hanem a különböző fajta törvények előkészítése kapcsán és mindenfajta politikai események kapcsán is. Tehát mi mindig nyitottak voltunk arra, hogy párbeszédet folytassunk a másik négy parlamenti párttal.

Azt pedig, hogy van-e Magyarországon reform vagy nincs Magyarországon reform, a választópolgárok majd meg fogják ítélni. Egy biztos: én magam azt gondolom, hogy nem reform van Magyarországon, hanem fejetlenség, káosz, zűrzavar, összevisszaság van, és ha felelős nemzeti kormány lenne, akkor ezt nem neveznénk reformnak, hanem egy olyan pótcselekvésnek, amit a kormányzat az elmúlt hónapokban megtett. Képviselőtársam számos dolgot felsorolt, de ehhez majd egy újabb kétperces felszólalásomban fogok hozzászólni.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai