Készült: 2021.05.08.06:05:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

69. ülésnap (2007.05.09.), 46. felszólalás
Felszólaló Gusztos Péter (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen. Pettkó képviselő urat arra szeretném kérni, hogy legközelebb figyeljen egy picit jobban, mert én hosszú perceket szántam arra, hogy elmondjam: véletlenül sem szeretném elvitatni és elvenni senkitől azt a politikai lehetőséget és ha tetszik, szabadságjogot, hogy itt a parlamentben erről vitatkozzunk. Én pontosan arról beszéltem, hogy ezek fontos kérdések, ezeket meg kell beszélni. Azt kértem képviselőtársaimtól, hogy próbáljuk meg megtartani az arányokat, hiszen egy éves ombudsmani beszámolóról beszélünk, egy évnek az ombudsmani tevékenységéről beszélünk.

(12.20)

És én persze tisztán értem, hogy ebben ez a legérzékenyebb politikai kérdés, csak arra kértem képviselőtársaimat, hogy próbáljuk meg megtartani ezeket az arányokat.

Azt a politikai színjátékot pedig, hogy kölcsönösen nevezzük méltatlannak a politikai vitát, miközben tudjuk, hogy ez a tavalyi év legérzékenyebb politikai kérdése, és az elmúlt hetekben, amikor készültünk erre a vitára, és ma reggel, amikor ide bejöttünk, valamennyien pontosan tudtuk, hogy ekörül lesz a legtöbb politikai vita, szerintem ugorjuk át, ezt felesleges eljátszani. Tehát szerintem azért ne kérjünk egymástól elnézést, meg ne kérjük számon a másikon - mondom még egyszer Pettkó képviselő úrnak -, hogy az Országgyűlésben politikai vitát folytatunk valamin. Hát hol? Meg mit? Tehát hol folytassunk politikai vitát, ha nem az Országgyűlésben, és mit csináljanak az országgyűlési képviselők, ha politikai vitát ne folytassanak? Természetesen én értem, illetve nem értem, csak látom, hogy az ombudsmani beszámoló egésze lett elfogadhatatlan a Fidesz számára, és eddig, mondom még egyszer, példátlan módon, mert ombudsmani beszámolóhoz módosító indítványt még nem nyújtottak be a Magyar Országgyűlésben, amióta ombudsmani hivatalok léteznek, egy ilyen kvázi politikai zsarolásnak, vagy nem tudom, minek lehet nevezni ezt a dolgot, hogy ha lesz valami kiegészítés, akkor majd. De persze a kiegészítés sem jó, mert nem igazolja vissza a Fidesznek azt a prekoncepcióját, hogy itt jogállami normákat... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - egy fél mondat, elnök úr! -, tehát nem igazolja vissza a Fidesznek azt a prekoncepcióját, hogy itt rendőrállami terror volt ősszel.
Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai