Készült: 2021.05.08.05:50:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

69. ülésnap (2007.05.09.), 38. felszólalás
Felszólaló Földesi Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én is az előttem szóló képviselő asszony mondandójához szeretnék kapcsolódni. Számomra teljesen evidencia, hogy a parlamenti vitában az ellenzék és a kormányoldal teszi a dolgát. Ugyanakkor azt kellett tapasztalnom Balog Zoltán képviselő úr vezérszónoklatában, hogy én már rég beállítottam magamnak az ön itteni munkájáról képviselő úr, hogy ebben az ügyben, mármint az őszi események napirenden tartásában és felvetésében egy rendkívül fontos terepet talált magának, és nyilván ez képviselői munkája is, és teszi is a dolgát ez ügyben.

De ma bebizonyosodott, hogy önnek fóbiája van. Három országgyűlési biztos éves munkája beszámolása kapcsán nem tudom, hogy ön mivel töltötte volna ki a vezérszónoki időkeretét, ha ez a témakör nem jött volna szóba, én is méltatlannak tartom, és nem is tudok elmenni szó nélkül mellette. Ráadásul politikai síkra emelnek három beszámolót azzal együtt, hogy kifejezetten Takács Albert általános helyettes úr beszámolójával kapcsolatosan fejezik ki azokat a kritikákat, és nem akarom megismételni a Fogarasiné Deák Valéria képviselő asszony által elmondottakat. Világosan elmondta, hogy mihez van jogköre és mihez nincs az ombudsmannak ez ügyben. Azóta Lenkovics Barnabás urat a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség jelölte alkotmánybírónak.

Ne tegyék azt, hogy egy nagyon komoly, több száz fős apparátus, több ezer megkeresést és állampolgári beadványt lelkiismeretesen végző három hivatal munkáját, parlamenti beszámolóját politikai síkra emelik azáltal, hogy ebből kiemelnek egy szegmenset, egy nagyon fontos részt. Erről egyébként Gusztos képviselő úr és mások is beszéltek. Valóban kitárgyalandó, kivitatandó ügy, de azt gondolom, hogy káros és méltatlan ehhez a három beszámolóhoz ilyen módon felvetni ezt.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai