Készült: 2021.05.06.23:29:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

69. ülésnap (2007.05.09.), 104. felszólalás
Felszólaló Gusztos Péter (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Persze, ez egy jó játék, hogy ezzel érvelünk, hogy minden, amit meg lehet tenni, az ugye rendben van. Természetesen az is egy teljesen helyes, mármint jogi értelemben vitathatatlan eljárás lenne, ha a jövő héten én frakcióvezető-helyettesként napirend előtti felszólalásra kérnék lehetőséget, a Házszabály erre lehetőséget ad, adnék neki egy általános címet, fölállnék, és aztán jól megtámadnék valamilyen alkotmánybírósági ítéletet - semmi nem tiltja. Önök bizonyára föl lennének háborodva, és nagyon helyesen lennének fölháborodva.

Képviselő úr, persze a Házszabály lehetőséget ad mindenre, ugyanakkor a politikai kultúra sokszor azért tud nemesedni, meg azért tud jó hagyományokat ápolni, mert bizonyos dolgokban önkorlátozást gyakorolnak a képviselők és a pártok. Például a magyar demokrácia szokásjogi része tud sérülni ebből a szempontból akkor, ha most egy ilyen korábbi szokást, ami szerintem rendben volt... - eddig egyetlenegy frakció sem élt azzal a házszabályi lehetőségével, hogy az ombudsmanok országgyűlési határozat formájában benyújtott könyvnyi beszámolójához módosító javaslatot nyújtson be. Eddig senki nem élt ezzel a lehetőséggel, és ez rendben volt így. Én csak erről beszélek... (Dr. Vitányi István: Felesleges.)

Képviselő urak szerint ez felesleges, mint ahogy képviselő urak szerint persze az is rendben volt, hogy a hetente azt jelenti, hogy háromhetente. Ugyanide lyukadunk ki, hagyjuk is ezt a vitát inkább, mert nem fogjuk egymást meggyőzni ebben a kérdésben. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai