Készült: 2021.06.20.10:12:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 78. felszólalás
Felszólaló Szelényi Zsuzsanna (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:12


Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZELÉNYI ZSUZSANNA (független): Köszönöm szépen a szót. Nehéz kérdés ez. A családon belüli erőszak, szemben az utcai erőszakkal vagy az itteni erőszakkal (Moraj a kormánypártok soraiban.),nem látható, és ezért tényleg nagyon nehéz vele szemben fellépni. Tehát megértem a kormányt, hogy nehéz; mindenki másnak is nehéz lenne.

És látom egyébként az igyekezetet, hogy ezzel kapcsolatban valamit próbál tenni a kormányzat. Ugyanakkor ahhoz képest, amit négy év alatt lehetett volna tenni, amióta önök kinyilvánították az isztambuli egyezmény aláírásával a nők elleni erőszak elleni fellépést, nagyon kevés sajnos, ami történt. Nem tudjuk, hányan vették fel az önök segélyvonalait, nincsenek a bíróságról eredmények, nem tudjuk, hányan vannak a krízisközpontokban. (Németh Szilárd István: Ezért titkos!)

Amiről ön beszámolt, államtitkár úr, az elsődlegesen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a jövőre vonatkozó terv. Egyébként biztatásommal együtt és a támogatásommal együtt, amit ehhez az ügyhöz kívánok, sajnos ezt a választ nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai