Készült: 2021.06.14.07:22:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 388. felszólalás
Felszólaló Gúr Nándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:24


Felszólalások:  Előző  388  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A Magyar Szocialista Párt frakciója nevében szeretném megköszönni a Ház falai között dolgozó, az Országgyűlés Hivatala keretei között közszolgálatot teljesítő dolgozóknak mindazt a tevékenységet, amivel segítik a Ház munkáját, illetve túlterjeszkedően nemcsak a Ház munkáját, hanem azon túli feladatok ellátását is.

A második gondolatom arról szól, hogy örömteli, hogy néhány módosító javaslat, amely az előbbiekben is elhangzott és általunk is beadásra került, befogadásra kerül, ilyen értelemben gyakorlatilag a vegzálás időszaka a teljesítményértékelés vonatkozásában vélhetően a négy hónapról hat hónapos időtartamra kiegészítéssel fog elfogadásra kerülni.

Harmadik gondolatként azt szeretném megfogalmazni, hogy mindazon túl, hogy nagyon fontosnak tartjuk és ítéltük, hogy az Országgyűlés Hivatalában ez a, nyugodtan mondhatom, érdemi illetménynövekedés bekövetkezzen, általában véve a közszolgálat tekintetében a közalkalmazottak, közszolgálatot teljesítők körében is ennek érvényesülni kellene.

Azt látom, hogy ebben sokkal nagyobb problémák vannak, ezért arra serkentem a tőlem ellenzéki oldalon lévő kormányt (sic!), hogy ebbe a szükségszerű folyamatba intenzívebben lépjen be még a hátralévő időszakban, a kormányzás 3-4 hónapjában, mint ahogy ezt eddig tette. Van mit tennie, higgyék el. S nemcsak a Ház falai között fontos az, hanem a Ház falain kívül is, hogy a közszolgálatot teljesítő emberek tisztes, a megélhetés alapját biztosító forrásokhoz jussanak hozzá.

Úgyhogy a záró mondatom az, hogy örülök neki, hogy ez a törvénytervezet törvénnyé érik, és a mi támogatásunkkal párosulva érik törvénnyé, de azt szeretnénk, ha a közszolgálatot teljesítő más területeken is hasonlóképpen és hasonló mértékben következne be mindez. Köszönöm szépen, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  388  Következő    Ülésnap adatai