Készült: 2021.06.16.15:20:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 356. felszólalás
Felszólaló Kara Ákos (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  356  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Fontos törvényjavaslatról van szó, mert egyáltalán a digitalizáció rendkívül fontos kérdés Magyarországon. A kormány elkötelezett a digitalizáció ügye mellett. Szeretnék arra emlékeztetni, hogy több konkrét intézkedéssel segítjük a magyar embereket, Magyarországot abban, hogy sikerrel boldogulhassanak, sikerrel boldoguljon mindenki Magyarországon a digitális világban. Emlékeztetnék rá, hiszen nagyon fontos vállalásunk, hogy 2018 végére minden olyan háztartás számára, amelyik ezt igényli, hozzáférhetővé tesszük a szupergyors internetet. Ahogy elmondtam az általános vitában, különböző célzott programokat, képzéseket vagy gazdaságfejlesztési programot is indítottunk.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a törvényjavaslat jól illeszkedik a kormány törekvéseihez. Összefoglalásul szeretném elmondani, mert az általános vita során emlékeim szerint nem sikerült pontosan az ellenzék soraiban világossá tenni, hogy miről szól ez a törvényjavaslat: ez a törvényjavaslat tisztán technikai jellegű, az adminisztratív terhek csökkentését szolgálja. A javaslat azt az összesen 34 helyi televíziót segíti, amelyek antennán keresztül sugározzák műsoraikat, a javaslat számukra eljárási könnyítést biztosít annak érdekében, hogy 2020 után is zavartalanul működhessenek.

Tisztelt Képviselőtársaim! Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a zökkenőmentes átállás érdekében ez az egyszerűsített eljárás válik elérhetővé az érintetteknek. A felszabaduló frekvenciák pedig az uniós elvárásokkal összhangban a mobil széles sáv, a 4G, illetve később az 5G hálózat fejlesztésére használhatóak föl.

Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány részéről mind a törvényjavaslattal, mind a bizottsági módosító javaslatokkal, pontosításokkal egyetértünk. Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. (Dr. Vas Imre tapsol.)
Felszólalások:  Előző  356  Következő    Ülésnap adatai