Készült: 2021.06.20.09:54:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 288. felszólalás
Felszólaló Dr. Tapolczai Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  288  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TAPOLCZAI GERGELY, a Törvényalkotási bizottság előadója (Hozzászólását jelnyelvi tolmács közreműködésével teszi meg): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság megtárgyalta a magyar sport napjáról, a magyar parasport napjáról és a magyar diáksport napjáról szóló H/18211. számú határozati javaslatot. A bizottság 25 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést. Az összegző módosító javaslat tartalmazza a Kulturális bizottság háttéranyagát, valamint a Jobbik által benyújtott módosítási javaslatot.

A Jobbik által benyújtott módosítási javaslat arról szól, hogy a jogalkotásról szóló törvény előírásaihoz alkalmazkodva határozza meg a határozat hatálybalépése napját, azt, hogy a közzétételt követő napon léptesse hatályba.

Örömömre szolgál, hogy a kormánypártok támogatták az általam benyújtott módosító javaslatot, amely a magyar siketsport napját június 2-ára tenné, tekintettel a siketsport hagyományaira, és tekintettel arra, hogy a második legnagyobb nemzetközi esemény a fogyatékosok sportjában a siketlimpia.

Az általános vitában is elmondtam az érveimet. Tekintettel arra, hogy a sport mindenkié, kérem képviselőtársaimat, hogy egyhangúlag támogassák a javaslatom. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  288  Következő    Ülésnap adatai