Készült: 2021.06.14.06:49:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 172. felszólalás
Felszólaló Dr. Vas Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Honvédelem, rendvédelem, katasztrófavédelem, talán nem túlzás azt mondani, hogy minden nemzet számára ezek az egyik legalapvetőbb, a mindennapi biztonságunkat szolgálni hivatott területek, amikre kiemelt figyelmet kell fordítsunk. Kiemelt figyelmet, hiszen ezen emberek életüket és mindennapjaikat is értünk, magyar emberekért áldozzák fel.

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a rendvédelem és a honvédelem területén egyaránt pozitív folyamatok kezdődtek el. 2010 óta a szakmai akarat és a kormányzati álláspont, valamint a politikai szándék is teljesen egybecseng. Nemzetünk önállóságának megvédése és belső rendjének megóvása mellett azonban nem feledkezhetünk meg a váratlanul bekövetkező katasztrófahelyzetek elhárításán dolgozó katasztrófavédelmi szakemberekről sem.

(14.40)

Ha valahol, akkor itt is kimagasló fontosságú a jó és jó minőségű, korszerű személyi felszerelés, valamint működőképes és hatékony gépjárműpark, amivel bárhol, bármikor be lehet avatkozni egy-egy katasztrófahelyzet mielőbbi elhárítása érdekében.

Mindenki emlékezhet rá, amikor idén nyáron ezer hektáron lángolt a Hortobágy, amikor re­kord­magas árhullám vonult le a Dunán, vagy éppen amikor az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának gátja átszakadt. Ezekben az esetekben, és még sorolhatnám, számtalan más esetben, katasztrófahelyzet esetében végeztek kemény munkát a katasztrófavédelem szakemberei.

A fentiekre tekintettel kérdezem tisztelt államtitkár urat, hogy milyen tűzoltófejlesztések várhatók Magyarországon az egyes katasztrófahelyzetek hatékony elhárítása érdekében. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai