Készült: 2021.06.13.01:03:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 162. felszólalás
Felszólaló Csepreghy Nándor
Beosztás Miniszterelnökség államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  162  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt elnök úr, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Engedje meg, hogy csak a kérdéseire válaszoljak. Azonban mégis azzal kezdem, hogy ha van Magyarországon olyan politikai párt, amelynek kevés erkölcsi alapja van bármilyen statisztikát megkérdőjelezni, az pont az MSZP, amely a 2006-os országgyűlési választásokat megelőzően meghamisítva az államháztartási számokat nem adott lehetőséget arra a magyar embereknek, hogy valós képet kapjanak az ország pénzügyi helyzetéről. Azt gondolom, ez olyan komoly tevékenysége volt az önök pártjának, ami erkölcsileg megkérdőjelezi bármilyen típusú kérdés felvetését.

De engedje meg, hogy az ön által feszegetett számokra is válaszoljak. 1990 óta soha annyi ember nem dolgozott Magyarországon, mint ma, közel 4,4 millió ember. Mi volt 2010-ben? Emlékezzünk csak az önök kormányzásának utolsó éveire! 2010-ben 3,7 millió ember dolgozott Magyarországon. Bárhogy számítom, ez 700 ezerrel több, mint amit önök nyolc év kormányzás alatt el tudtak érni.

Nézzük a munkanélküliségi számokat! 2010-ben, képviselő úr, az önök kormányzata 12 százalékos munkanélküliséggel adta át a munkanélküliségi mutatókat a jelenlegi kormányzatnak, amelyet hét év kormányzást követően 8 százalékkal sikerült mérsékelni. Ma 4 százalékos a munkanélküliség Magyarországon, ami azt jelenti, hogy Magyarországon ma mindenki tud dolgozni, aki akar dolgozni, és ennek a 8 százaléknyi munkanélküliségi csökkenésnek a legnagyobb része a piaci szférában létrejött munkahelyeket jelenti. Ugyanúgy csökkent a közfoglalkoztatás, mint ahogy a külföldi munkavégzés is visszaszorulóban van.

Szeretném felhívni képviselő úr figyelmét, hogy a Központi Statisztikai Hivatal az európai uniós statisztikai rendszereknek megfelelő sztenderdek szerint hozza nyilvánosságra és méri ezeket a statisztikai mutatókat, tehát nincs ebben kivetnivaló.

S ha már a nyugdíjasok kapcsán is feltett egy kérdést, engedje meg, elnök úr, hogy erre is válaszoljak. A nyugdíjasoknak azt kell eldönteniük, hogy azt a kormányt támogatják-e, amelyik nyugdíjprémiumot ad nekik, vagy azt az MSZP-t, amelyik elvette a nyugdíjukat. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban. ‑ Gúr Nándor: Mi vezettük be a nyugdíjprémiumot!)
Felszólalások:  Előző  162  Következő    Ülésnap adatai