Készült: 2021.06.20.01:56:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 136. felszólalás
Felszólaló Demeter Márta (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:25


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER MÁRTA (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Miniszter Úr! Bár ma már volt egy csörténk az Igazságügyi bizottság ülésén, mégis nagyon sok kérdésre a mai napig nem adott ön választ, és így az ülésen sem. Például arra, hogy miért nem kérdezik meg arról a magyar embereket, hogy egyetértenek‑e azzal, hogy önök most már 20 ezer bevándorlót hoztak be tudatosan és szervezetten Magyarországra és a schengeni övezetbe ellenőrizetlenül, csak azért, mert azok maguknak és a haverjaiknak fizettek. Mindezt a letelepedésikötvény-konstruk­cióval tették. Arról miért nem kérdezik meg a magyar embereket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy önök a fejük felett eladják az ország biztonságát, az ország szuverenitását veszélybe sodorják, amiről annyit beszélnek, hogy mennyire fontos önöknek? És egyébként a megkérdezésük nélkül a kormányközeli offshore cégek most már 180 milliárd forintot kaszáltak ezen az üzleten, és bizonyára nem kell önnek bemutatni az egyik offshore céget, a Hungarian State Special Debt Fund céget és az ahhoz kapcsolódó, elképesztően kiterjedt offshore céghálózatot. Ön bizonyára nagyon pontosan tudja, hogy ott hogyan működnek a dolgok, amely már 155 milliárd forintot kaszált ebből az ügyletből.

Tehát összegezhetjük úgy, hogy igazán hasonlatos az, amit csinálnak ahhoz, amit az embercsempészek csinálnak, még akár árában sincs túl nagy különbség, csak maguk öltönyben csinálják mindezt. Ez a borzasztó. Közben tízmilliárdokból folytatnak be­vándorlásellenes kampányt, és így verik át az embereket, miközben maguk hozzák be ide a bevándorlókat mindenféle ellenőrzés nélkül. Ezzel a magyar állam már 18 milliárd forintot bukott, és bárki bármit állít, bárhogy számolnak, ezek az adatok az Államadósság Kezelő Központ adataiból lettek kiszámolva, úgyhogy azt gondolom, hogy ezt ön sem cáfolhatja. És miért nem kérdezik meg arról a magyar embereket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy csak az ön nevéhez fűzhető cég csak 2016-ban körülbelül 1500 főt engedett be ilyen engedéllyel, és adott el ilyen engedélyt számukra? Ez az 1500 fő 200 fővel több, mint akiknek a menekültügyi kérelmét el kellene bírálni az Európai Bíróság ítélete szerint.

Úgyhogy adjon végre arra választ, hogy vállal‑e minden büntetőjogi következményt 2018-tól, hiszen eladták az ország biztonságát. És honnan tudták mégis ezek az offshore cégek, hogy ön be fog nyújtani egy törvényjavaslatot, amivel ők százmilliárdokat kaszálnak? Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai