Készült: 2021.06.20.05:36:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 120. felszólalás
Felszólaló Volner János (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! A rendszerváltás utáni Magyarország mélypontját érte el a demokrácia tekintetében. Mint ismeretes, szeptember 28-án délután önök egy e-mailt küldtek a Jobbiknak arról, hogy szeretnék ellenőrizni a párt gazdálkodását személyesen a helyszínen, noha tudták egyébként, hogy a gazdasági igazgatónk másnap nem fog ráérni. Ez nem akadályozta meg önöket abban, hogy másnap a helyszínre kiszálljanak, ellenőrzést folytassanak, és még egyszer mondom, a szeptember 28-át követő napon, 29-én 10 óra 12 perckor már le is zárták azt az online felületet, ahol lehetővé vált volna, hogy a Jobbik adatot szolgáltasson az Állami Számvevőszék részére. Röviddel utána, hogy lezárták ezt a felületet, önök már feljelentést tettek az ügyészségen, és arról kezdtek el egészen arcátlan módon hazudozni, hogy a Jobbik eltitkol szerződéseket, nem ad át bizonyos adatokat. Megjelentem ekkor Schön Péterrel, a párt gazdasági igazgatójával, sajtókamerák kereszttüzében át próbáltuk adni az adatokat, de önök ezeket sem vették át.

Kérdezem öntől, tisztelt elnök úr… ‑ a Fidesz egy fillért sem költött korábban a Hír TV műsorszervező és hirdetésszervező cégénél, holott ő volt a kizárólagos kampányfelelőse, ezt önök nem kifogásolták, holott jól tudható, hogy valódi teljesítmény történt, a Fidesz kampányát a Hír TV hirdetésszervező cége szervezte. Ebben az ügyben önök miért nem találtak semmit, és miért nem hajlandóak még a feljelentés megtétele után sem elindítani a nyomozást?

A második kérdésem: miért titkolják konzekvensen, melyik állami szervtől kapták az adatokat? Azért is érdekes ez a kérdés, mert az adóhivatalnak még elsőfokú határozata sincs arról, hogy a Jobbik bármilyen szabálytalanságot ebben az ügyben elkövetett volna. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Hogy áll elő akkor ez a 331 millió forintos tiltott párttámogatás önök szerint? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai