Készült: 2020.04.05.19:28:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2005.11.14.), 200. felszólalás
Felszólaló Herényi Károly (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:17


Felszólalások:  Előző  200  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak támogató hozzászólásokat hallottunk, három frakció, három csoportosulás jelezte támogatását.

Én arra kérném a kormánypárti képviselőket, gondoljanak arra, különösen az egyéni körzetben megválasztott képviselők, hogy milyen kellemetlen dolog szembenézni azokkal a polgármesterekkel - és önkormányzatokkal -, és ők szép számban vannak, több mint ezren, akik érintettjei lehetnek ennek a törvénymódosításnak. Nehéz lesz nekik elmagyarázni, nehéz lesz velük elhitetni, hogy a demokrácia érvényesülésének jegyében változtattuk meg ilyen módon ezt a törvényt, és fosztottuk meg őket egy rendkívül fontos döntési lehetőségtől.

Abban bízom, hogy ezt megfontolva kormánypárti képviselőtársaim is azt gondolják, hogy a törvénymódosító javaslat tárgysorozatba-vétele indokolt, az önkormányzatiság elvének érvényesülését, a szubszidiaritás elvének érvényesülését szolgálja, és bízom abban, hogy az igen vagy a nem vagy a tartózkodás gombot ennek figyelembevételével fogják megnyomni. Bízom abban, hogy a tárgysorozatba-vételt segíteni és támogatni fogják.

Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiból.)
Felszólalások:  Előző  200  Következő    Ülésnap adatai