Készült: 2020.07.15.20:07:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

313. ülésnap, 91. felszólalás
Felszólaló Dr. Belovics Ervin
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás a legfőbb ügyész helyettese
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:35

Felszólalások:  <<  91  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BELOVICS ERVIN, a legfőbb ügyész helyettese: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Vissza kell utasítanom a képviselő úr kérdésében megfogalmazott azon állítást, amely szerint az ügyészség politikai szerepet töltene be. (Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük: Pedig úgy látszik.) Az ügyészségnek semmilyen ügyben, egyetlenegy ügyben sincs ilyen jellegű tevékenysége.

Vagyon elleni bűncselekmények képezték az úgynevezett Hunvald-ügyben is a vád tárgyát, és kétségtelen tény, hogy az első fokon eljárt Pesti Központi Kerületi Bíróság valamennyi vádlottat a vád alól valamennyi bűncselekmény tekintetében felmentette.

(16.10)

Ez a bíróság döntése. Az ügyészség ezen döntés ellen fellebbezést jelentett be, így ennek az ügynek a jogerős elbírálása a későbbiekben várható. Prejudikálás lenne, ha bármit mondanék. Talán akkor vissza kellene térni erre, ha majd a másodfokú döntés is megszületik.

Meggyes Tamás képviselő úr ügyében valóban a legfőbb ügyész úr kezdeményezte a mentelmi jog felfüggesztését. Ebben az ügyben személy elleni nyomozásra épp ezért eddig nem is kerülhetett sor, a felfüggesztésről hozott döntést követően lehet állást foglalni egyáltalán abban a kérdésben, hogy miként is alakul a büntetőeljárás további sorsa.

Köszönöm szépen.

Felszólalások:  <<  91  >>    Ülésnap adatai