Készült: 2020.07.10.17:39:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 189. felszólalás
Felszólaló Dúró Dóra (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  189  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Bár a műfajból adódóan a helyzet változott a kérdésem benyújtása óta, azonban mégis szeretném elmondani ezt.

A magán- és alapítványi iskolákkal kapcsolatban sok volt a bizonytalanság az elmúlt időszakban, így többször tettem fel kérdést ezen intézmények helyzetéről. Sajnos újabb probléma látott napvilágot. Idén módosították az eddigi támogatási rendszert, a tanárok bérére kiterjedő állami támogatás váltotta fel az eddigi normatívát. Ez a forma azonban sok esetben nem elégséges az eddigi színvonalon történő további működéshez, így az alapítványi iskolák jelentős részében a szülőknek kell pótolniuk a szolgáltatások összegét, sok esetben rendkívül nehéz helyzetbe hozva ezzel családokat. Ha a gyermeket nevelő szülők ezen többletterhe még nem lenne elég, több internetes oldal információi szerint több ezer pedagógus novemberi fizetése késett, mivel a magán- és alapítványi iskolák csak egyhetes késéssel kapták meg a nekik járó támogatást.

Tisztelt Államtitkár Asszony! Nem kell mondanom, hogy különösen karácsony közeledtével milyen nehézséget okoz, illetve okozott a pedagógusoknak ez a fizetéskésés, amiről ráadásul senki nem is értesítette őket. Kérdezem tehát az államtitkár asszonyt, miért nem kapták meg a bérüket időben a magán- és alapítványi iskolákban dolgozó pedagógusok, fognak-e valamilyen kárpótlást adni nekik, hajlandók-e bocsánatot kérni tőlük, és ki a felelős mindezért.

Várom az érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  189  Következő    Ülésnap adatai