Készült: 2020.08.03.17:20:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

41. ülésnap (1998.12.09.), 123. felszólalás
Felszólaló Dr. Gál Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:20


Felszólalások:  Előző  123  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GÁL ZOLTÁN (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nem erről akartam beszélni, de Körömi képviselőtársam mostani mondatai mégiscsak arra kényszerítenek, hogy visszatérjek a dologra. Arról beszéltem, tisztelt képviselő úr, hogy az ön frakciótársa, Láyer képviselő úr, ha jól emlékszem a nevére, fölsorolt néhány adatot: bűncselekményeket, azokban a témákban, amelyekben majd ez az adórendőrség nyomozna. Megjegyezte, hogy lám, milyen kevés, biztos, hogy ennél több van.

Erre mondom azt, hogy tessék egy új szervezet fejével gondolkodni! Ha azt hallja, hogy kevés a korábban feltárt bűncselekmények száma - bűncselekményekről beszéltem, és nem az APEH által kirótt szabálysértésről vagy bírságról -, akkor egy új szervezet nyilván produkálni akar; hiszen így tudja magát elfogadtatni. Többet fog produkálni!

Valószínűleg ezt a többet produkálást ott fogja keresni - és ez egy természetes szervezeti magatartás -, ahol könnyebben találja meg. És ezek általában nem a nagyhalak! Ezt mondtam én, és nem többet, nem kevesebbet, nem is fenyegettem senkit sem.

De Juharos képviselőtársam megjegyzésére annyit azért még hadd mondjak, hogy van javaslatunk, kérem szépen. Az a javaslatunk, hogy azokat a forrásokat, amelyeket az adórendőrség felállítására akarnak fordítani, fordítsuk a rendőrség és az APEH igazgatási tevékenységének a megerősítésére. Megítélésem szerint eredményesebb lenne a bűnfelderítés is ezen a területen, mint egy új szervezet létrehozásával. Egyszerűen erről van szó!

Meg arról is szó van természetesen, hogy nem kellene több mint 200 álláshelyet az Országos Rendőr-főkapitányságon bizalmi állásként minősíteni, és megmozdítani az ott dolgozó rendőröket. Mert például ez is a szervezet kevésbé hatékony működését eredményezné. Van itt sok eszköz, amivel eredményt lehetne elérni. Elnézést, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

(12.20)

 
Felszólalások:  Előző  123  Következő    Ülésnap adatai