Készült: 2020.08.15.05:25:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

40. ülésnap (1998.12.08.), 238. felszólalás
Felszólaló Dr. Gál Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:29


Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GÁL ZOLTÁN (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! (A mikrofont igazgatja.) Eltettem a mikrofonomat, mert nem kívántam hozzászólni, de Juharos képviselőtársam mondandója sajnos megváltoztatta a szándékomat.

Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Hadd mondjam el Juharos képviselő úrnak mint VIII. kerületi képviselőnek, hogy én a VIII. kerületben nőttem fel, és a dolognak még az az érdekessége e törvényjavaslat kapcsán, hogy egy háború előtt volt nyilvánosházban - tehát meglehetősen jól ismerem a VIII. kerületi viszonyokat. Mindezt csak azért mondom, tisztelt képviselőtársam, mert szeretném felhívni a figyelmét vagy megkérdezni vagy aggodalmamat kifejezni, hogy csak nem gondolja komolyan azt, hogy ha a prostituáltakat a Baross utcáról beljebb nyomjuk a VIII. kerületbe, vagy egy kijelölt helyet csinálunk nekik - amire egyébként szükség van -, akkor az a szervezett bűnözéssel egy jottányit is összefügg?! Valószínűleg még ezek az üzletbezárások sem!

Ezek szükséges intézkedések, csak ne hitegessük magunkat azzal vagy ne kergessük magunkat abba az illúzióba, hogy a kemény szervezett bűnözés ellen ezek hatásos eszközök! Ezek hatásos eszközök lehetnek a közbiztonság szempontjából, de nem a szervezett bűnözéssel szemben! És nagyon sajnálnám, ha kormánypárti képviselőtársaim - hogy úgy mondjam - ezt hinnék. Én nem akarok szándékosságot feltételezni senkiről, de ennek a törvényjavaslatnak nem ez a lényege: ennek a törvényjavaslatnak az a lényege, hogy a rendőrség korlátlan és ellenőrizhetetlen adatszolgáltatásokhoz jut hozzá!

 

 

(18.30)

 

Nem lehet a magyar társadalomban egyetlenegy olyan nyilvántartás, amelyhez a rendőrség korlátlanul ne juthatna hozzá! Ez ennek a javaslatnak a lényege, kérem szépen, nem pedig az, hogy a prostituáltakat kinyomjuk a Lóverseny térre a Baross utcából! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)

Fontos, lényeges dolog ez, de ennek a javaslatnak nem ez a lényege, és - elnézést, elnök úr - kérném kormánypárti képviselőtársaimat, ha ezt eddig nem vették volna észre, mégiscsak próbáljanak erre is gondolni. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai