Készült: 2019.10.19.18:29:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

43. ülésnap (2018.11.26.), 317. felszólalás
Felszólaló Székely Sándor (DK)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  317  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZÉKELY SÁNDOR (DK): Köszönöm szépen a szót. Én mindig csodálkozom, amikor fideszes képviselőtársaim arról beszélnek, hogy ebben az országban milyen csodálatos élni, és növekednek a bérek, és akik elmennek nyugdíjba, azoknak nem is kell már dolgozniuk, és igazából az elmúlt száz évben most van Magyarország a topon, és egyre jobb és jobb lesz nekünk, utána pedig folyamatosan hoznak olyan törvényeket, ami ezzel teljesen szembemegy, és nyilván a valóságbolygóra reflektál. Ilyen az a törvény is, amit holnap fogunk tárgyalni, hogy ne 250 legyen a túlóra lehetőség szerint, hanem 400 óra, és egyébként azt ki se lehessen fizetni. Azt is pontosan tudjuk, hogy az önök által olyan fantasztikusan elmondott dolog, hogy a bérek mennyire jól állnak Magyarországon…  tudjuk, hogy a miniszterelnök úr is elmondta, hogy már 215 ezer forint a nettó bér. Ez egyébként visszalépés, mert eddig mindig azt mondták, hogy bruttó 320, és aztán rájöttek, hogy az nem annyi, hanem nettó 215. Tehát ez 670 euró, ami gyakorlatilag szégyen, hogyha ebből élne meg Magyarországon az emberek nagy többsége, akinek ennyi az átlagfizetése, de tudjuk jól, hogy nem ekkorák a fizetések.

Szóval, mindig csodálkozom, amikor ezeket a dolgokat végig kell hallgatni, mert nem igazak, egy hazugság az egész, ezt mindannyian tudjuk. Önök nem, de önök valójában egy másik országban élnek, ezt tudom csak mondani. Úgyhogy persze, természetesen mindig támogatjuk azokat a javaslatokat, amelyek a magyar népnek az életét könnyítenék meg, annak a magyar népnek az életét, aki nem az önök valóságában él, hanem abban a valóságban, ahol ha a fizetésüket, még ha nem is költenek egy fillért sem és összetennék…  tíz év alatt se tudnának lakást vásárolni, de húsz év alatt sem.

(20.20)

Úgyhogy persze nagyon szeretnénk, ha kevesebbet kellene dolgoznia annak a magyar népnek, amely nagyon tisztességesen küzd, még akkor is, ha önök vannak hatalmon jelenleg. Köszönöm szépen. (Taps a DK soraiból.)
Felszólalások:  Előző  317  Következő    Ülésnap adatai