Készült: 2020.04.05.00:26:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 82. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Mind a ketten abban a szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy nem annak címezzük a szavainkat, akinek szánjuk. A számháborút nem az ellenzék kezdte; nekünk erre a harminc órára megvan a magunk programja, nem szükséges újabb rossz számokat kutatni a 2006-os költségvetés mellett. (Moraj az MSZP padsoraiban.) Én kizárólag az ön miniszterének tegnapi és ma reggeli szavaira reflektáltam hozzászólásomban. Ez az egyik dolog.

A másik dolog, hogy azt viszont önnek mondom, és az ön által elmondottakhoz teszem hozzá, hogy elismerve minden építési tevékenység szükségességét és hasznosságát, kérem, hogy se idegen tollakkal ne ékeskedjenek - igyekszünk mi is ezt tenni - (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: A Fidesz nekünk nem idegen!), ugyanakkor azokkal a számokkal ne játsszanak, amelyekről nyilvánvaló, hogy a naptár szerint nem úgy igaz. Önök hol négy évről beszélnek, amikor pedig az útépítéseket veszik, akkor naptári időpontban hat év adatait összegzik. Kérem, ez nem méltányos!

Én azt elhiszem, hogy 2006 végéig sok mindent törekszik az ország közösen megcsinálni, de hogy ez mennyiben lenne az önök kizárólagos érdeme, azt erősen vitatom. Annál is inkább, mert csak a mindennapok példájára, az ön által emlegetett vasútnál ma az a furcsa helyzet van - ez csak egy parciális példa -, hogy a Szerencs-Miskolc Tiszai állomások közötti szakaszon, ez egy villamosított szakasz, most már hónapok óta dízelmozdonyokat járatnak, mert a bércsökkentés miatt leállították a karbantartást (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.); sokszorosába kerül a munka - csak példaképpen.

Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai