Készült: 2020.04.02.11:24:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 66. felszólalás
Felszólaló Varga Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Török Képviselő Úr! A volt kormány volt sportminiszterét úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc, csak szeretném tájékoztatni erről. (Derültség és taps az ellenzéki padsorokban.) De engedjen meg talán két érdemi észrevételt is arra, amit mondott. Sajnálom, hogy megvárta, amíg Deutsch Tamás távozik az ülésteremből, és utána mondta el a hozzászólását. (Derültség a Fidesz padsoraiban.)

Én két dologra szeretném önt figyelmeztetni. Az egyik, hogy a legutóbb kiadott munkanélküliségi adatok szerint az elmúlt egy évben - tehát már a Gyurcsány-kormány tevékenységének a következtében is - 54 ezer fővel emelkedett a munkanélküliek száma. Ez elég szomorú adat. Az elmúlt hét évben nem volt ilyen magas a munkanélküliség Magyarországon; de hogy ebből a magas munkanélküliségi adatból minden ötödik fiatal munka nélkül van, abban a kérdésben bizony Deutsch Tamásnak igaza van. (Török Zsolt: És felelőssége!) Ez is foglalkoztatja a fiatalokat, tisztelt képviselő úr.

(11.50)

A másik megjegyzésem pedig: ha ön annyira elégedett a mostani helyzettel, hogyan magyarázza azt, hogy az éppen most benyújtott költségvetésben az iskolai oktatás támogatása jó néhány normatíva tekintetében megszűnik, és hogyan magyarázza azt, hogy mondjuk, a fiatalokat talán inkább érdeklő kollégiumi támogatások mindkét normatívája jelentős mértékben csökken, nem reálértékben, nominálisan. Azt gondolom, inkább erről kellett volna önnek is beszélnie.

Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai