Készült: 2020.04.05.00:46:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 266. felszólalás
Felszólaló Dr. Ipkovich György (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  266  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. IPKOVICH GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Pettkó András képviselőtársam hozzászólására néhány jó hírrel én is szolgálnék. Meg kell védenem a mundér becsületét, és ebben az esetben ez kivételesen nem a pártpolitikai mundér becsületét jelenti, hanem személyemben a megyei jogú városok informatikai bizottságának az elnöke is lennék, és ebben a minőségemben ma délután háromkor Kecskemét gyönyörű városában nyitottuk meg az informatikai bizottság ülését, ahol pontosan az e-közigazgatás és az informatika elterjesztése a közigazgatásban című napirendi pont szerepelt. Egyben jó hírt is tudok hozni: Kecskemét városa is nyert a GVOP pályázatán egy nagyobb összeget informatikai fejlesztésre.

Ezeknek az összejöveteleknek a nagyvárosok részéről pontosan az a célja, hogy azok a fejlesztések, amelyek egy ideje már folyamatban vannak, Szombathely városában egy körülbelül 500 millió forintos GVOP-pályázat alapján szintén informatikai fejlesztést hajtunk végre… - azokat a tapasztalatokat ki tudjuk cserélni, azokat a lépcsőket meg tudjuk járni, amit államtitkár úr is mondott, hogy az egész egyszerű informálástól az adatlap-letöltésig vagy pedig a párbeszédig a hivatallal meg tudjuk csinálni, meg tudjuk szakmailag, technikailag és jogszabályilag is alapozni. Nem mondom, hogy minden tökéletes, jogszabály-alkotási feladatok is hátra vannak még ezen a téren, de a legfontosabb feladatnak a jövőben - államtitkár úrral egyezően - az ügyfelek körében való népszerűsítést tartom. Ugyanis hiába készül fel az apparátus az informatikai ügyintézésre, hiába van meg a hardver, szoftver és a képzett hivatalnok e tekintetben, ha az ügyfél nem látja kellően az előnyeit, és nem veszi igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

Én azért biztatnám képviselő urat az optimizmusra, haladunk ezen az úton, nem mondom, hogy kellő sebességgel, de egyrészt elég sok pénzt költ rá az állam, másrészt elég nagy léptékű munka is van folyamatban. Ahogy én tudom, jövőre is egy olyan 120 milliárd forint áll rendelkezésre informatikai fejlesztésre, bár ez nem egy tárcánál, hanem több tárcánál leosztva, ez kellő alapot szolgáltat arra, hogy ezen az úton azért tovább tudunk menni, és az e-közigazgatás mint cél elérhető lesz ebben az országban.

Köszönöm a figyelmet.
Felszólalások:  Előző  266  Következő    Ülésnap adatai