Készült: 2020.04.05.00:49:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 256. felszólalás
Felszólaló Lasztovicza Jenő (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen. Nagy tisztelettel hallgatom Nagy Jenő képviselőtársamat, akivel többször vitatkozunk, de azért nagyon nehezen talált választ azokra a kritikákra, amiket én elmondtam, mert nem is lehet választ találni.

Én elindultam a kezdetektől, hogy a 2002-es kormányváltásnál a gazdaság hol állt, mi történt nagyjából addig, és önök elrontották. Erre mondtam azt, hogy nincs gazdaságpolitikájuk. Ezért jutott ide az ország, hogy a bevételek nem úgy nőttek, ahogy a kiadások. Meg kell nézni a külkereskedelmi mérleget, hogyan néz ki; tehát nem jó.

Amúgy meg képviselőtársam nagyon hadban áll a számokkal, mert itt vannak azok a számok, amikről én beszéltem: én csupán csak a turisztikai támogatásokról beszéltem, amelyekről szintén beszélt itt a miniszter úr, az államtitkár úr. Még egyszer elmondanám Nagy Jenő képviselőtársamnak, én tudom azt, hogy mennyi a jövő évi, de ha hozzáadom az ideit meg az előző kétévit, akkor jön ki az 51,5 milliárd, tehát számolni én is tudok. A Fidesz-kormány utolsó két évében volt 59,2, vagyis lényegesen több. Úgyhogy a számokat össze lehet adni, segítek ebben a dologban.

Azt mondta, hogy azért valami történt. Azért hadd mondjak egy jót is: az üdülési csekk adómentes mértékének határát megemelték. Ez nagyszerű dolog volt. De ha visszaemlékszik, képviselőtársam, ennél sokkal nagyobb bajok is történtek, mert adni nemcsak úgy lehet, hogy támogatást adok a vállalkozásoknak fejlesztésre, hanem kevesebb adót vonok el. Nézzük csak meg, mi van az adóterheléssel! Az európai uniós tagországok közül az idegenforgalmi ágazatot nézve Magyarországon az egyik legmagasabb az adóterhelés. Egy évvel ezelőtt - emlékszik rá, képviselőtársam, mert bizottsági ülésen is foglalkoztunk vele - az összes vállalkozó szakmai szervezet milyen leveleket írt? Hogy az az adómódosítás, amit be akar vezetni a kormányzat, minimum 10 milliárd forintot von ki az ágazatból. Nem mi mondtuk, az ellenzék, képviselő úr, nagyon jól emlékszik rá, a szakmai szervezetek fordultak hozzánk, hogy több mint 10 milliárd forintot von el az ágazattól az az adócsomag, amit önök bevezettek.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

(18.30)
Felszólalások:  Előző  256  Következő    Ülésnap adatai