Készült: 2020.04.05.00:39:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 254. felszólalás
Felszólaló Nagy Jenő (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  254  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NAGY JENŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Az egy dolog, hogy volt egy kiemelkedő időszak, amikor a turizmus soha nem látott támogatást kapott; valamennyi alkalommal elismertük, hogy jó volt, és használt a turizmusnak. De azt mondani, hogy azóta semmi nem történt, és minden rossz és minden hamis, ami az ágazat érdekében zajlik, az azért nem felel meg a valóságnak. A tények azok tények, akárhonnan számoljuk és összeadjuk, a 2006. évre 22,8 milliárd forint áll a turizmus rendelkezésére.

Amit képviselőtársam, elnök úr itt az előbb emlegetett, hogy valaki itt nem átallott 100 milliárdot is fölemlegetni, azt is össze lehet hozni, ha a számításokat, konkrétan a számokat… (Tóth István felnevet.) Nem, a számokból… Képviselő úr, ha ilyen vicces, akkor még mondok viccesebbet is. (Lasztovicza Jenő közbeszólására:) Jó, csak a két percbe nem fér bele. Az a 100 milliárd úgy jött össze, hogy szorosan nem kifejezetten turisztikai támogatás, de a turizmust közvetlenül mégiscsak szolgáló fejlesztéseket is beleszámították.

Egyébként kedvem lett volna úgy kezdeni elnök úr hozzászólása és Surján képviselő úr hozzászólása után is az én rövid hozzászólásomat, hogy önök tulajdonképpen kinek szurkolnak. Mert ilyenkor az az érzésem, hogy mi nem egy ügy közös megoldásáért különböző nézőpontból dolgozunk, hanem lehetünk mi akármilyen szépek, akármilyen okosak, mi itt olyat úgysem tudnánk csinálni, ami önök szerint ne lenne ördögtől való, elrugaszkodott, országrontó. Ez pedig azért, azt hiszem, nem igaz.

Hála istennek volt egy-két üdítő, nagyon kemény bíráló hozzászólás a túloldalról is. Hörcsik képviselő úrét például én oda sorolom: tényeken alapuló, korrekt, és nem az ellenfelet, hanem a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) riválist tisztelő hozzászólás volt. Azt gondolom, akkor járunk jó úton, ha ezt próbáljuk meghonosítani a Magyar Országgyűlésben.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  254  Következő    Ülésnap adatai