Készült: 2020.04.04.23:06:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 246. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  246  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Szabó Képviselő Úr! Az imént ön a felszólalásában ostobának nevezett minket. Nem minket minősít ez a megjegyzés, önt minősíti az, hogy nem tud kulturáltan vitatkozni, tisztelt képviselő úr. És nem először teszi, ön direkt mellébeszél. Tisztelt Képviselő Úr! Nem feltételezi rólunk, hogy mi többet akarunk, többlethiányt és többletkiadást! A csudát! Mi azt szeretnénk, ha ez a kormány okosabban, helyesebben, mértéktartóbb módon gazdálkodna. Többek között azt kellene megvizsgálni, hogy helyesen költekezik-e, ezt kellene nagyon sürgősen megvizsgálni. Többek között javasoljuk az ellenzék részéről, hogy magára költsön kevesebbet a kormány, felelőtlenül költsön kevesebbet. De nem szeretnénk, és ragaszkodunk ahhoz minden ellenzéki képviselőtársammal, hogy ne csökkenjen a 2005. évi költségvetéshez viszonyítva az oktatásra, az egészségügyre, az önkormányzatokra és a szociális kiadásokra fordított összeg.

Tisztelt Képviselő Úr! Ne bújjon ki a felelősség alól, az önök felelőssége, hogyan gazdálkodnak az adófizetők pénzével, nekünk pedig az a dolgunk, hogy erre figyelmeztessük önöket. Kérem, nem szeretném, ha ostobának tartana, úgy gondolom, hogy mértéktartóbb módon kellene költekezniük, felelősebben, és el kellene gondolkodniuk azon, hogy helyesen teszik-e mindazt, amit tesznek.

Hogy értenünk kell egymást? Igen, értenünk kellene, de ön nem akar minket érteni, és nem akarja a kormánypárt többsége érteni az ellenzék kritikáját, véleményét, pedig ez joga, hogy elmondja és kötelessége is. Önök pedig jobban tennék, ha figyelembe vennék. Nem minket kell bírálni, saját magukat. Nézzenek körül először a saját házuk tájékán! Mondja meg, képviselő úr, miért szeretnénk mi többlethiányt, eszünkben sincs, de önök pumpálják enélkül a hiányt, és mégis kevesebb jut például az oktatásra, az egészségügyre, az önkormányzatokra és a szociális kiadásokra.

Képviselő úr, ezt a problémát oldja meg, ne másról beszéljen! Én értem önt, csak ön félrebeszél és mellébeszél. Kérem, revideálja nézeteit e tekintetben sürgősen!

Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  246  Következő    Ülésnap adatai