Készült: 2020.04.02.11:18:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 240. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tudom, öntől idegen az, hogy vádaskodjon, sőt túl sarkos kifejezéseket használjon, de úgy gondolom, az nem volt helyénvaló, hogy a polgári kormány otthonteremtését felelőtlennek minősítette.

Államtitkár Úr! Tudja nagyon jól, minden szabályt, amit jó szándékkal, tisztességgel, szociális érzékenységből hozunk… - előfordul, hogy vannak, akik kijátsszák. Képviselőtársam bekiabálta, hogy most, a jelenlegi kormány tagjai is kihasználták ezt a törvényes lehetőséget. Ez etikai kérdés, mert törvényes volt. Úgy gondolom, felelőtlenségről nem célszerű ebben a Házban beszélni, különösen akkor, amikor tudja nagyon jól ön, és ön biztosan tudja, nagy a túlköltekezés. Talán ez is felelőtlenség.

Hasznos, hogy ennyire túlköltekezünk? Nem biztos, és a 2006. évi költségvetés további hiányokat gerjeszt. Ez helyes? Nem merem azt mondani, hogy felelőtlen, de lehet, hogy el kellene rajta gondolkodni. Én nem hiszem, hogy minősíteni szándékoznám e tekintetben a kormány munkáját. Egy biztos: ebben az országban mindig lesz olyan ember, akinek segíteni kell, és a szociális bérlakás nagyon fontos. Nagyon fontos kérdés segíteni azokon az embereken, akik rászorultak.

Az otthonteremtés Magyarországon életcél. Ha nem támogatja a kormány az adófizető állampolgárait az otthonteremtéssel, megszűnik a lakásmobilitás, az emberek túl kicsi vagy túl nagy lakásban laknak, és nem tudnak ezen változtatni. Ez nem jó, ez nem helyes. Úgy gondolom, az önök lakáspolitikája, mindattól függetlenül, hogy beígérték, folytatják, leállt, nincs lángja, nincs terve, nincs elképzelése. Valószínű, hogy máshová kellene helyezni a hangsúlyt, mint ahogyan annak idején a polgári kormány helyezte, mert az értékrendjében az otthonteremtés fontos volt. Higgye meg, nagyon sok otthont teremtő család, a kölcsönt felvevők és a szociális bérlakásokban élők is hálásak azért, hogy otthont teremthettek. Perspektívájuk, jövőképük nyílt, és ez így jó dolog. Tegyék önök is!

Köszönöm, hogy szólhattam.

(17.50)
Felszólalások:  Előző  240  Következő    Ülésnap adatai