Készült: 2020.04.05.00:15:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 238. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabó Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Babák Képviselő Úr! 1998. október 18-án választottak meg Budapest VII. kerület, Erzsébetváros polgármesterévé. A VII. kerület Budapest egyik legszegényebb kerülete, ahogyan Mádi képviselőtársunk fogalmazott, az egyszerű emberek tömege lakik ott. Ha valahol rászorulnak segítségre, szeretném röviden jelenteni, ott bizony rászorulnak, tisztelt képviselő úr. Pályáztunk bérlakásépítésre a magát polgárinak csúfoló kormánynál. Amennyi bérlakásépítésre mi támogatást kaptunk, abból egy kutyaólat sem lehetett volna, tisztelt képviselő úr, felállítani.

Nagyon sajnálom, ön mondhat itt propagandaszövegeket, de sajnos, a bot másik végén néhányan ott voltunk, és még emlékszünk arra, hogyan működött az önök kormányának lakástámogatása.

Molnár államtitkár úr elmondta a számokat. Az önök utolsó évi lakástámogatásra szánt összegének tavaly, illetőleg a jövő évi tervekben két és fél-, háromszorosa szerepel a költségvetésben.

Tisztelt Képviselő Úr! Azt, amit ígértünk, hogy továbbvisszük a lakástámogatási rendszerben azt, ami jó és megtartható, úgy gondolom, a számok azt mutatják, bőségesen betartottuk.

Nem igaz, hogy az önök kormányzása idején aki csak kért bérlakásra támogatást, az kapott. Az én kerületem volt az élő példa arra, hogy nem kaptunk.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai