Készült: 2020.04.05.00:21:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 232. felszólalás
Felszólaló Molnár Albert (MSZP)
Beosztás pénzügyminisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR ALBERT pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Muszáj néhány adatot a helyére tenni, nehogy a hallgatók fejében ezek a légből kapott számok jelenjenek meg, amelyeket Mádi László képviselőtársam adott elő.

Az építőipar termeléséről a következőt szeretném mondani. Az idén az első nyolc hónapban 14,4 százalékkal haladta meg az építőipar teljesítménye az egy évvel korábbit, szerződésállománya 18 százalékkal több, mint az elmúlt évben. Tehát ha az építőiparról beszélünk, válságágazatról semmiképp sem lehet beszélni.

Az elmúlt évben 44 ezer lakás épült Magyarországon; 1991 óta soha nem épült ennyi lakás Magyarországon. Tessék megnézni a statisztikákat, és Mádi úr is rá fog jönni, hogy ez a szám valós és igaz.

A következő: a szociálpolitikai támogatást Mádi úr kifelejtette a felsorolásából, mert tudja, hogy sokszorosára nőtt. Volt, aki elvesztett 30 ezer forint adó-visszatérítést, de megnyert 2 millió forint szociálpolitikai támogatást.

Tehát ha ezt az egészet egyben kezeljük, és a gyermekenkénti szociálpolitikai kedvezményt nézzük, ma sokkal könnyebben lehet lakáshoz jutni, nem beszélve arról, hogy az embereknek az elmúlt három évben általában átlagban 30 százalék reáljövedelem-növekedésük volt, ugyanúgy, ahogyan a nyugdíjasoknak is. Tehát a 30 százalékkal magasabb reáljövedelem-növekedés nagyobb alapot ad arra, hogy belevágjanak a családok - vagy azok, akik lakáshoz akarnak jutni - egy olyan lakásfinanszírozásba, amit előtte nem engedhettek meg maguknak.

Egyébként több százezer panellakásra fogadtunk, fogadunk be a napokban is támogatási igényeket. Úgy tűnik, Magyarországon megújulnak az elkövetkezendő évben, az idei évben a panellakások mind technikai, mind műszaki paraméterei, szolgálva az ott lakók életkörülményeit.

Köszönöm a figyelmet.
Felszólalások:  Előző  232  Következő    Ülésnap adatai