Készült: 2020.04.04.23:35:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 230. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  230  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mádi László képviselőtársam hozzászólásához szeretnék kapcsolódni: önkormányzati szociális bérlakások. Bocsásson meg, Arató Gergely államtitkár úr, nem szeretek ellentmondani, de tudja, aki az elmúlt kormányciklusban pályázott, az nyert. Önök azt ígérték a választási programban, Medgyessy Péter személyesen mondta, hogy folytatják a polgári kormány otthonteremtési koncepcióját, de nem folytatták. Nagyon hálás voltam a kormánynak, amikor az első évben folytatták a pályázati lehetőséget, és Szarvas város önkormányzata - s Békés megyében még sok hátrányos helyzetű település - nyert a pályázaton, húsz lakást.

Tisztelt Hölgyek, Urak! Mindig lesz ebben az országban olyan ember, akinek segíteni kell, mert kötelességünk segíteni az elesett családokon, különösen a gyerekeken - hisz nem a szülő kapja a lakást, hanem a két-három gyerek -, mert ők képtelenek otthont teremteni, a mai bérleti viszonyok pedig gyalázatosak.

(17.40)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nem folytatódik a szociális bérlakás-építési program, az otthonteremtés; én nagyon fájlalom. Kérem, gondolkozzanak el rajta, vizsgálják meg, szükséges-e; egy szociálisan érzékeny kormánynak illene.

Ha rólunk az ellenkezőjét állították, kérem, most cáfoljanak rám, de miért nem folytatják, ha azt mondták, helyes és jó dolog? Higgyék meg, Békés megyében - ez gazdaságilag depressziós vidék - a fiatalok elköltöznek, és nem tudom azt mondani, nem tudok semmit sem mondani, mert önök nem mondják, hogy leállították, nem tudok mondani a fiataloknak semmit, hogy mikor kapnak. Mikor kapnak a többgyerekes családanyák lakást? Kérem, segítsenek hozzá, hogy kaphasson Békés és az ország többi rászorult települése szociális bérlakásra forrást és pályázhasson. Még egyszer alázattal kérem önöket.

Köszönöm, hogy szólhattam.
Felszólalások:  Előző  230  Következő    Ülésnap adatai