Készült: 2020.04.05.00:48:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 224. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  224  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Én is végtelenül szomorú vagyok, mert ön azt mondja, hogy itt az ellenzék butaságot beszél - lehet, előfordulhat -, meg azt is, hogy bokszolunk. Nem bokszolni jöttünk mi ide. Szakmai vitát és politikai vitát folytatunk a 2006. évi költségvetésről.

Nézze, én tudom, hogy a kritikát nagyon nehéz elviselni. Okos ember odafigyel a kritikára, pláne egy parlamentben illik odafigyelni. Önök nem ezt teszik. Három és fél éve figyelmeztetjük önöket, hogy gond van a költségvetéssel, és alkalmasint rosszul teszik a dolgukat. Két évig sodródtak, most pedig futnak az idővel, az ígéreteikkel. Sok mindent rosszul csinálnak, többek között rosszul gazdálkodnak netalántán. Nem irigylem önöket, megvallom őszintén.

Úgy gondolom, hogy nagy a gond a költségvetés tájékán, nagy a baj az államháztartás körül. Kevesebb a bevétel, és több a kiadás. De miért van ez? Én úgy gondolom, hogy netalántán azon kellene elgondolkozni, hogy rosszul gazdálkodnak. Vizsgálják meg, kérem tisztelettel, ajánlom szíves figyelmükbe, nem most, azt a témát, amiről ön beszélt, hanem általában a költségvetést! Alázattal kérem, vizsgálják meg, hol folyik a pénz, a Magyar Köztársaság pénze! Hol a pénz? Mert nem jó nekünk, ellenzéknek sem, ha önök nem jól gazdálkodnak, hisz ebben az országban élünk, és nem vagyunk kettős állampolgárok. Üres kasszával bolond a háziasszony - szokta mondani sok mindenki. Önök sok esetben ahelyett, hogy vizsgálódnának, gazdálkodnának, szlogeneket mondanak: dübörög a gazdaság, lendületben van. De akkor kérdem: hol a pénz? Miért nem futja sok mindenre? Miért nem futja az ígéreteikre? Netalántán túlígérték magukat? Egyszer be kellene ismerniük azt, és meg kellene vizsgálni - és ezt még egyszer kérem alázattal -: jól gazdálkodnak a közpénzzel? Talán nem. Fontolják meg!

Köszönöm, hogy szólhattam. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  224  Következő    Ülésnap adatai