Készült: 2020.04.05.00:35:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 222. felszólalás
Felszólaló Iváncsik Imre (MSZP)
Beosztás honvédelmi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IVÁNCSIK IMRE honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy vélem, hogy önök itt egy árnyékbokszolást folytatnak, teljesen feleslegesen. Persze nagy figyelemmel meghallgatnám az önök külpolitikusainak a véleményét mindarról, amit önök itt előadnak. Nagyon csodálkoznék, ha ez a Fidesz hivatalos álláspontja lenne, és mélyen el lennék keseredve, ha ez itt egy komolyan vehető és a Fidesz részéről érvényesnek tekinthető politikai álláspont lenne. Amennyiben így van ez, akkor el sem tudom mondani, hogy milyen keserűség van a szívemben, tisztelt képviselőtársaim, mert az az érzésem, hogy önök fel sem fogják, hogy mi történik a nemzetközi politikában napjainkban. Nem értik azokat a tendenciákat, amelyek zajlanak. Fogalmuk nincs róla, ha itt állandóan arról beszélnek, hogy készülni kell. Volt már olyan bizottsági ülés, ahol meg is nevezték az országokat, amelyekre gondolnak. Közöttük még szövetséges ország is van. Ez aztán mindennek a teteje a szememben, egy szövetséges országot megnevezni, mint amelyik potenciális támadó ellenfele lehet a Magyar Köztársaságnak.

Úgyhogy én a magam részéről az ezzel való agitációt be is fejezném, mert látom, hogy terméketlen talajra hull minden mag, amit hinteni próbálok.

 

(17.20)

De mégiscsak könyörögve kérem önöket, hogy próbálják meg elhinni, és próbáljanak megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a környező országok közül szinte mindegyik szövetséges ország, és az a kettő, amelyik nem, kezét-lábát összetöri azért, hogy az európai integrációba, a NATO-integrációba közeledjen, illetve hogy részt vehessen a “Partnerség a békéértö programban, éppen annak érdekében, hogy az integrációt minél előbb elérhessék ezek az országok. (Lázár Mózes közbeszól.) Rendben van, képviselő úr, bizonyára nem érti, amiről én beszélek, de nem probléma. Nem is akarok én többet ezzel foglalkozni.

Köszönöm szépen a lehetőséget. Nem nagyon élveztem mindazt, ami eddig ebben az ügyben elhangzott, de ez nyilván nem fontos az önök számára.
Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai