Készült: 2020.04.05.00:49:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 22. felszólalás
Felszólaló Járvás István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JÁRVÁS ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Én hozzászólásomban szeretnék visszakanyarodni Szekeres Imre képviselőtársam hozzászólásához, amellyel jelentős részben egyetértek, hiszen a munkahelyteremtés fontosságáról beszélt. Én azt hiszem, hogy ez nagyon fontos. És abban a dologban is egyet lehet érteni, hogy olyan munkahelyek jöjjenek létre Magyarországon, amelyek versenyképesen foglalkoztatnak, és azt az árut, azt a terméket, amit előállítanak, el lehet adni.

Ez igaz, viszont azt is el kell mondani, az is nagy érték, hogy azokat a munkahelyeket, amelyek megvannak, igyekezzünk megőrizni. Azt hiszem, mindkettőnk által jól ismert a Jászer ’95 Kft.-nek az esete, amely kft. 650 megváltozott munkaképességűt foglalkoztatott, és ez év januárjában a felszámolása megkezdődött.

Azt is hozzá kell tenni, hogy ennek a lavinának az elindulásához legalább két fél kellett, az egyik a kft. vezetése, amely megmakacsolta magát, a másik pedig egy olyan rendelet, amelyet három minisztérium közösen hozott, a Foglalkoztatási, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium megváltoztatták a megváltozott munkaképességűek után a támogatáshoz jutás feltételrendszerét, ami azt jelentette, hogy előre ki kell fizetni egyébként a Jászer ’95 Kft.-nek a tb- és egyéb járulékait, és csak azután hívhat le támogatást, ami rendben lévőnek is mondható. De azért mégiscsak elgondolkodtató, és el kell hogy gondolkoztasson bennünket akár ellenzéki oldalról, akár kormánypárti oldalról, hogyha megváltoztatnak valamely szabályt, amely a gazdálkodásra ösztönöz, emiatt azért egy vállalkozást nem lehet felszámolni, nem lehet végelszámolásba vinni a céget, és nem kockáztathatjuk 650 megváltozott munkaképességűnek a mindennapi kenyérhez, a megélhetéshez való jogát. Ezért kérem a kormánypártokat, hogy ilyen kérdésekkel is foglalkozzanak. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai