Készült: 2020.04.05.00:40:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 218. felszólalás
Felszólaló Keleti György (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  218  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KELETI GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném felhívni a figyelmét Lasztovicza képviselő úrnak, hogy amit itt tesz, az nem korrekt dolog. Olyat mondani egy parlamentben, hogy “vannak a környezetünkben olyan országokö - nevezze meg! Vegyen bátorságot magának... (Lasztovicza Jenő képviselőtársával konzultál.) - ha megteheti, és rám tudna figyelni, akkor még hálásabb lennék. Ha vannak olyan információi, hogy ennek az országnak a környezetében vannak olyanok, akik velünk szemben valami határozott ellenséges szándékot fogalmaznak meg, akkor ön súlyos hibát követ el, mert elhallgatja. De így felállni, azt mondani, hogy vannak a környezetünkben olyan országok, olyan hadsereggel... - hát ne haragudjon, ez nem megengedhető, azt gondolom, egy parlamenti képviselőtől! (Kékkői Zoltán József Lasztovicza Jenő felé: Véged van! Bilincs lesz!)

Legyen szíves, nevezze meg, hogy miről tud, amiről egyesek nem tudnak, természetesen, mert akik itt ülnek, a parlamentnek ezen az oldalán, azok nagyon határozottan állítják, hogy a környezetünkben lévő országok hivatalos állami politikájának rangján nem fogalmazódik meg Magyarországgal szemben olyan szándék, ami fegyveres erő használatát tenné szükségessé.

Nem tudom, ön hogyan gondolja! Elmegy egy nemzetközi tanácskozásra, végighallgatja az európai biztonság és béke kérdéseiről a tájékoztatást, és utána legyint egyet: “Dehogy! Ezek hazudnak összevissza! Én tudom, hogy van itt olyan ország!ö Nevezze meg! Legyen bátor egyszer, és amit tud, azt mondja ki!

Ami pedig azt illeti, hogy a költségvetésbe miért nem lett betervezve - azért, mert nem volt döntés. A költségvetési tervezésnek az az egyik alapelve, hogy csak olyan költségvetési számokat lehet beírni, amelyekre születik valamilyen kormányzati döntés, hogy javaslatot fognak tenni a parlament számára. Ilyen döntés eddig nem született. Nyilvánvaló, hogy ezt a bérmegállapodást valamilyen módon a kormányzatnak is támogatnia kell.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  218  Következő    Ülésnap adatai