Készült: 2020.04.04.23:57:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 216. felszólalás
Felszólaló Nyitray András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Ki kell önt ábrándítanom, mert megint egy olyan helyzet állt elő, amit már egyszer volt alkalmunk megbeszélni egy bizottsági ülés után, hogy lehet, hogy vannak dolgok, amit én jobban tudok, mint ön. (Iváncsik Imre: Ez bizonyára így van!) Ezt most nem szakmai értelemben mondom, hanem más értelemben. Ennél többet nem akarok mondani, de azért ne nagyon higgyék el azt, amit a mai nap önöknek mondtak. Fogadják illő kétellyel, bármit is fognak nyilatkozni arról, hogy mennyire nagyon meg vannak elégedve a szövetségeseink Magyarország katonai teljesítőképességével.

Erről többet nem akarok mondani, azt viszont szeretném megkérdezni, hogy vajon a bérfejlesztés, ami egy nagyon fontos dolog, és már többször hallottuk, hogy erre van az a bizonyos államháztartási tartalék - hát hisszük, ha látjuk -, miért nincs ez beállítva a költségvetésbe. Sokkal egyszerűbb lenne a dolog, ha mondjuk, 5 százalék fixen be lenne állítva, és azt mondanák, hogy lehet, hogy lesz ez még 6 is vagy 7 is, azt majd kipótoljuk a tartalékból. De nem is ez a lényeg. Miért nem egyeztek meg már előbb? Miért kell ezt a költségvetés utánra tolni? Erre tessék válaszolni!

Ami meg a Központi Honvéd Kórház építését jelenti, tudomásom szerint jelenleg - legalábbis azt mondják - 17 milliárd kellene a befejezéséhez. Mikor fognak ennyi pénzt kiárulni a honvédségi ingatlanokból? Ez nevetséges dolog, ennek a felét sem fogják tudni, de szerintem a negyedét sem, úgyhogy valószínűleg újabb évtizedekig áll ott torzóként, ha erre számítanak.

Ami pedig a Gripent illeti, nagyon örülök, hogy az folytatódik, csak az a baj, hogy az összes többi program leállt, vagy olyan minimális összeget kap arra a fejlesztésre, amire szüksége lenne, hogy tíz helyett harminc év alatt lesz teljesíthető, ami egyszerűen szégyen. Addigra elavul és tönkremegy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) az alapképesség, mire befejeznénk magát az alapberuházást. Így nem szabad fejleszteni!
Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai