Készült: 2020.04.05.00:42:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 208. felszólalás
Felszólaló Nyitray András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Igazán nagy örömmel tölt el, hogy képviselőtársam, a honvédelmi bizottság elnöke ennyire meg van mindennel elégedve. Ferenc József óta, aki szintén mindennel meg volt elégedve, ilyen igazán megelégedett felszólalást már régen hallottam. Apróbb kifogásaim azért vannak, amelyek egy részét már tegnap elmondtam.

A végén kezdve, meggyőződésem, hogy ez a költségvetés nemcsak a költségvetés csekély volta miatt, hanem az előző négy évben elkövetett, a tatárdúláshoz joggal hasonlítható hadseregpusztítás következtében nem alkalmas már az ország biztonságának garantálására, önállóan semmiképpen, nekem még afelől is komoly kételyeim vannak, hogy a NATO-val együttműködve is igazi, valóságos veszélyhelyzetben képes lenne az ország szuverenitásának megvédésére. Ez a halálos bűn kategóriája; nem akarok ennél erősebb kifejezést használni.

Valószínűleg majd újabb két percre kérek szót, mert mindenre nem jut most idő, azért néhány dolgot, ami még belefér, elmondok. A nemzetközi kötelezettségek teljesítése szempontjából nemcsak a mostani kormány, hanem a korábbi kormány időszaka alatt is a magyar katonákat elismeréssel illették a szövetségeseink, ami sem akkor, sem most nem elsősorban a kormány érdeme volt, hanem a katonáké. Ezt nekik kellett akkor is és nekik kell most is megköszönni. E tekintetben csak a klasszikus mondást tudom idézni, amit a betegekre szoktak mondani, akik az orvosok minden erőfeszítése és igyekezete dacára meg szoktak gyógyulni. Így a katonák is a kormány minden igyekezete dacára ellátják feladatukat. A többit majd a következőben.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai