Készült: 2020.11.27.12:54:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 202. felszólalás
Felszólaló Dr. Vojnik Mária (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  202  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Babák Képviselő Úr! Idézni csak pontosan, szépen... (Babák Mihály: Azt mondtam, ami itt van!) Tehát az Állami Számvevőszék a 2005. év első nyolc hónapjának a gyógyító-megelőző ellátásban teljesített és kifizetett összegeire alapozva vélelmezi, hogy a következő évben, ha minden ugyanígy marad, akkor várhatóan; csakhogy nem marad minden így (Babák Mihály: Kevesebb lesz!), talán elfeledkezett a képviselő úr, hogy az egészségügyben azért határozott és biztató lépéseket tettünk a gyógyítás ésszerűsítésére... (Babák Mihály: Tudja, miről beszél? Direkt hazudnak...! Köszönöm szépen!)

Képviselő Úr! Nem ez van a költségvetésben, szeretném elmondani. Tehát a szám, ami a költségvetési tervezésben van, magasabb, mint a 2005. évi tervezés. Az Állami Számvevőszék azt mondja, hogy ha ugyanúgy követjük ebben az évben a metódusokat, mint eddig, akkor ugyanúgy túl fogjuk lépni az előirányzatot, erre mondja a túllépését a kasszának. De nem így fogjuk csinálni!

És már csak reménykedni tudok, hogy mindannyiunk közös érdekében a Fidesz is partner lesz abban, hogy ezt a változtatást a lakosság érdekében el tudjuk végezni. Ezért azt szeretném mondani, hogy a kassza tervezése tehát a 2005. évihez képest egy valóságos többletet mutat, és nekünk az a dolgunk, képviselőknek és végrehajtóknak, hogy a költségvetési kereteken belül osszuk el a közjavakat a betegek javára.

Köszönöm szépen, képviselő úr. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  202  Következő    Ülésnap adatai