Készült: 2020.04.05.00:13:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 200. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  200  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Nem szeretnék a hazugság csapdájába sem esni, szeretném, hogyha Vojnik Mária államtitkár asszony elővenné - és mindenki, aki szólt e kérdésben - az Állami Számvevőszék jelentését a 2006. évi költségvetési javaslatról.

A 138. oldalon, nem vagyok egészségügyi finanszírozási szakember, úgyhogy bocsásson meg, de a 3.3.3. pont alatt a következő áll: gyógyító-megelőző egészségügyi ellátás, a legnagyobb kockázatnak tartjuk, hogy a kassza 2006. évi összege a 2005. évi várható teljesítéshez viszonyítva 33 milliárd 745 és a többi, és a többi. Ez kevesebb, és csökkent 660 ezer 892,2 milliárd forintra. (Sic!) Nézze, Mária, államtitkár asszony (Dr. Vojnik Mária nevet.), a 138. oldalon van, itt kell megkeresnie! Ezt az összeget emlegettem, hogy csökken, és kockázatos.

Kérem, az Állami Számvevőszékkel vitatkozzon! Ha átlátható költségvetést biztosítanak számunkra, akkor úgy gondolom, hogy szakmai vitát is lehet e kérdésről folytatni. Az viszont tény, továbbra is megerősítem, hogy önök több esetben nem mondanak valós számokat. Szabó képviselő úr mindig biztosít minket arról, hogy milyen jó a közoktatásnak, és mennyit fejleszt ez a kormány.

Tisztelt Hölgyek, Urak! Négy év eltelt, többet kell adni, mert volt infláció, és mi a francnak van egyáltalán Magyarországon kormány, felelős kormány, hogyha nem tud többet és jobbat adni?! Ezt mindenkitől elvárják, nemcsak a mostani kormánytól, mindenkitől, hogy lehetőleg többet és okosabban költsön. De ezt tudomásul kell venni.

Fontosak, Wiener képviselő úr, a trendek, de nem abból élünk, azok csak arra jók, hogy helyes következtetéseket vonjunk le. Amikor 2005-öt 2006-tal kell összehasonlítani, akkor arról kell beszélni, és nem korábbról.

Tisztelt Hölgyek, Urak! Úgy gondolom, hogy tennünk kell a dolgunkat, mégpedig helyesen.

Köszönöm, hogy szólhattam. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  200  Következő    Ülésnap adatai